Matěj Jordán z Ulice, Jakub Štáfek

Matěj Jordán z Ulice, Jakub Štáfek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Český herec Jakub Štáfek hraje postavu Matěje Jordána v Ulici již od prvního dílu. Kromě herectví se věnuje také scenáristice, režii a bojovému umění MMA.

Jakub Štáfek se narodil 22. května 1990 v Praze. V roce 2008 úspěšně odmaturoval na Odborné střední škole fotografické a filmové v Pražských Vokovicích. Hereckou kariéru začal v Divadle Na Fidlovačce, kde účinkoval například v klasické hře A. P. Čechova Tři sestry. V kladenském divadle si pak zahrál v inscenaci Donaha! Do povědomí českých televizních diváků se dostal především rolí Matěje Jordána v nekonečném seriálu Ulice televize Nova, ve kterém hraje od roku 2005. Zkušenosti z natáčení a ze studií později zúročil i jako režisér a scénárista během spolupráce na seriálu Vyšehrad, v němž si zahrál i hlavní roli fotbalisty Juliuse „Lavi“ Lavického. V kriminálním seriálu Specialisté ztvárnil postavu kapitána Panenky. Kromě seriálů můžete Kubu vidět také ve vedlejších rolích ve filmech Probudím se včera, Vejška nebo Padesátka.

Pokud se Jakub nevěnuje natáčení, tráví čas především sportem. Mezi jeho nejoblíbenější sporty patří hlavně fotbal, který hrál dokonce závodně, stolní tenis, cyklistika nebo lyžování. Baví jej také počítačové hry. V roce 2019 Kuba slavil úspěch v bojovém sportu MMA. Před vyprodanou O2 arenou knokautoval soupeře už po 69 vteřinách.

Zdroj článku:
  • Autorský text