Existuje 5 dílů, 6. díl se ještě letos objeví, všechno lze sledovat na Netflixu. A víte co? Ani šestým dílem sága nekončí

Existuje 5 dílů, 6. díl se ještě letos objeví, všechno lze sledovat na Netflixu. A víte co? Ani šestým dílem sága nekončí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Jurský svět: Nadvláda“ bude velmi důležitou kapitolou dinosauří ságy, kterou založil Steven Spielberg před třiceti lety. Ale i když se jedná o poslední díl nové trilogie, vůbec to neznamená, že by se jednalo o konec. To nyní prozradil producent Frank Marshall.

Dinosauři jsou oblíbení

S „Jurským parkem“ natočil Steven Spielberg roku 1993 jeden z největších filmových hitů všech dob – ani o tři desetiletí později žádný Spielbergův film nevydělával více peněz, v neposlední řadě díky svým (v tu dobu a dalo by se říct i dnes) převratným speciálním efektům. O čtyři roky později se vrátil do režisérského křesla pro první pokračování „Ztraceného světa“, pak se ale věnoval jiným projektům. To však neznamenalo konec legendární dinosauří ságy. Po „Jurském parku 3“ začala v roce 2015 zcela nová éra, Jurský svět. V červnu tohoto roku se má v kinech objevit třetí (a celkem tedy šestý) díl, jenž spojí originální trilogii a její herce s novou trilogií. I když se jedná o uzavření kapitoly „Jurský Svět“, neznamená to, že by se již nic nového dinosauřího z tohoto vesmíru neobjevilo.

Již teď existuje dětský seriál na Netflixu „Jurský svět: Křídový kemp“. Kromě dalších řad tohoto seriálu jsou v plánu i nové filmy, ale znovu jako zcela nová sekvence s novými herci a novými příběhy – něco jako další kapitola dinosauří ságy. Překvapující to ale opravdu není. Kromě toho, že dětský seriál bude trvat minimálně dvě další řady, tak i výdělky filmů vypadají velmi dobře. Jak „Jurský svět“ (1,671 miliardy dolarů), tak „Jurský svět 2“ (1,309 miliardy dolarů) patří k nejvýdělečnějším filmům všech dob. Dinosauři jsou tedy stále opravdu oblíbení!

Nové i staré tváře poprvé sjednocené

I v třetím díle uvidíme opět hvězdu z Marvelu Chrisa Pratta a Bryce Dallas Howardovou, ale tentokrát nejsou sami. Znovu se uvidíme se spoustou starých přátel z „Jurského parku“, kteří oslaví svůj debut v „Jurském světě“.

Mimo jiné se vrací Sam Neill jako Dr. Alan Grant, Laura Dernová jako Dr. Ellie Sattlerová a Jeff Goldblum jako Dr. Ian Malcolm, kteří by měli mít i zhruba stejný čas na plátně jako Pratt a Howardová. A navíc se zde uvidíme s Lewisem Dodgsonem v podání Campbella Scotta, který kdysi pověřil Dennise Nedryho (Wayne Knight), aby ukradl dinosauří embrya. Nyní se postavil do čela genetické společnosti Biosyn, kde se stejně jako v prvním díle postará o neplechy.

Pokud si chcete osladit čekání na nejnovější díl, na Netflixu se můžete podívat na všechny díly Jurského parku i Jurského světa.

 

Zdroj: