Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / I. část

Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / I. část
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když není sebemenších pochyb, že v posledních několika letech žijeme ve zlatém věku televize, někdy přes všechny ty úžasné seriály a reality show člověk dostane chuť na obyčejný film na jeden večer.

Výhodou filmu je především skutečnost, že po nějakých 90-120 minutách máte hotovo a můžete jít v klidu spát, aniž byste museli řešit dilema, zda vstanete ráno do práce, když si pustíte ještě jeden díl seriálu, od kterého se nemůžete odtrhnout.

Výběr filmů je velký a snadno strávíte půl hodiny prohlížením jedné „dlaždice“ vedle druhé a stále nevíte, co vlastně hledáte. A právě od toho máte nás!

Lednová filmová jízda už je připravená na startovní čáře.

Penzion osamělých srdcí

  • USA, 2019, romantika, český dabing

Gabriela (Christina Milian ) je mladá sanfranciská návrhářka, která se v návalu smutku po rozchodu s přítelem přihlásí do soutěže, kde je hlavní cenou „dobový“ penzion na novozélandském venkově. A nejspíš tušíte, kdo tuto povedenou cenu vyhraje.

Gabriela tak sedne na letadlo, zamává svému dosavadnímu životu a vydá se vstříc novému dobrodružství. Po hodinách v letadle nakonec zjišťuje, že její výhra „Bellbird Valley“ se může pochlubit rozpadající se fasádou, dotěrnou kozou, která se nenechá vyhnat, zvědavými sousedy a auťákem ze šedesátých let.

Christina Milian, Zdroj: Press Line Photos / Shutterstock

A překvapení tím nekončí. Od milé Charlotte se nová majitelka domu dozvídá, že bývalý majitel dům věnoval do soutěže proto, aby se ho zbavil. Gabriela se ale nenechá odradit prvním dojmem a rozhodne se svůj majetek zrenovovat, a to šetrným ekologickým způsobem. A celý děj se začne točit kolem napětí, přátelství a námluv s jediným odborníkem na restaurování v kraji, kterým je šarmantní dobrovolný hasič Jake Taylor (Adam Dosem).

Zbožňuju prachy!

  • USA, 2006, ze života, (bude k dispozici ke streamování během několika dnů)

Dejte si připomenout:

Zbožňuju prachy

Čtyři přítelkyně z Los Angeles, tři vdané, jedna svobodná.

Jennifer Aniston není jen vyfintěná Rachel z Přátel.

Tady si zahrála Olivii, svobodnou ženu, jejíž život je ovlivněný permanentním nedostatkem peněz. Živí se jako uklízečka v domech boháčů. Má tři kamarádky (Frances McDormand, Catherine Keener, Joan Cusack), se kterými si ohledně peněz moc nerozumí, protože jsou dobře zajištěné. Ale to neznamená, že jsou šťastné. Každá si nese svůj osud a společné chvíle jim pomáhají se s problémy vyrovnat. Od toho přece kamarádky jsou.

Jennifer Aniston není jen vyfintěná Rachel z Přátel.

Přestože český divák hodnotil film spíš vlažně, celosvětově měl dobré ohlasy s pochvalou za silné herecké výkony, vtipné dialogy a správně dávkovanou porci ironie.

 

Zdroj:

  • autorský článek