Tento vskutku šílený film se nejspíše brzy objeví na Netflixu: Co očekávat za dílem „Mroží muž“?

Tento vskutku šílený film se nejspíše brzy objeví na Netflixu: Co očekávat za dílem „Mroží muž“?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Člověk by si myslel, že se už všechno natočilo. Jenže film z roku 2014 je šílenější, než cokoliv, co jste zatím poznali. V hororové grotesce „Tusk“ kultovního režiséra Kevina Smithe se nevinný muž nedobrovolně promění v mrože. A ano, to myslím vážně.

„Mroží muž“ – Proč ne?

Aby měl vždycky zajímavý podcast, cestuje Wallace (Justin Long) po celých Spojených státech a potkává nejzajímavější lidi, kteří s ním sdílejí své životní příběhy. Jednoho dne dostane dopis od stárnoucího mořeplavce Howarda Howea (Michael Parks), který toho ve své minulosti hodně viděl a chce znovu zhodnotit svůj život.

Wallace pozvání přijímá a odchází do mužova vzdáleného domova v Kanadě. Když mu vypráví svůj neuvěřitelný příběh, novinář krátce nato omdlí kvůli jedu v jeho čaji a je zajat Howardem. Ten má velmi zvláštní plán: Chce proměnit Wallace kousek po kousku v mrože. Do toho se motá i bývalý inspektor Guy Lapointe (Johnny Depp), jenž již několik let vyšetřuje případ sériového vraha –⁠ evidentně není Wallace první obětí starého šílence a milovníka mrožů.

Je tam i Johnny Depp

Říct o filmu, že je divný, není dostačující pro tuto doopravdy groteskní podívanou. Kdyby se nejednalo o film od kultovního režiséra Kevina Smithe, mohli bychom mít strach, že to mohl myslet někdo vážně. Kdyby se Wallace aspoň proměnil v mrože ve stylu vlkodlaka, tedy kvůli nějakému prokletí, mělo by to alespoň nějaký minimální smysl. Jenže zde se jedná o akvazoologický experiment podle Frankensteina. Plastickými operacemi, při kterých jsou použity kusy mrtvých mrožů, se z Wallace pomalu, ale jistě stane ozubeným ploutvonožcem. A přesně to je ta překvapující, ale do jisté míry nechutná premisa filmu.

Groteskní hororová komedie, která se má brzy objevit na Netflixu, je téměř jistě jedním z nejabsurdnějších zástupců svého žánru. A to nejen kvůli zápletce, ale také kvůli výstřednímu vzhledu Johnnyho Deppa. Nejspíše nebude stačit jeden pohled, abyste ho za tím make-upem a přilepeným nosem poznali.

 

 

Zdroj: