Kevin Costner oslavil 67 let a pořád by stál za hřích

Kevin Costner oslavil 67 let a pořád by stál za hřích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix nabízí hned několik filmů, kde si můžete charismatického herce užít i v mladším vydání. Spolu s Woodym Harrelsonem vytvořili v dobovém snímku dvojici policistů pátrajících po legendárních zločincích anebo si můžete zpříjemnit večer dnes už kultovním snímkem o legendárním loupežníkovi.

I přes svůj věk se herec dokáže popasovat s mnoha charaktery filmových postav a stále patří mezi nejoblíbenější herce světové kinematografie.

Americký herec, režisér, filmový producent a hudebník Kevin Costner se narodil 18. ledna 1955. Je známý z nespočtu westernů i dramatických a romantických rolí. Dokázal ztvárnit opravdové drsňáky, ze kterých šel strach, i naprosto neodolatelné romantiky, kteří přitahovali ženy všech věkových kategorií. Může se pyšnit celou řadou nejprestižnějších ocenění a v Hollywoodu si vybudoval respekt a úctu. Soudě podle úspěchu seriálu Yellowstone, do penze se nechystá.

Z nabídky Netflixu

Dálniční hlídka

  • USA, 2019, hodnocení 72 %

Na středozápadě řádí nebezpečná dvojice zabijáků. Bonnie a Clyde jsou dnes legendou, ale ve své době tato dvojice, která se stala vděčnou inspirací pro celou řadu filmů, dokázala zamotat hlavu tisícovce policistů, kteří se snažili je v řádění zastavit. A někdy je to stálo i život.

Do služby nastupují dva policejní veteráni Frank Hamer (Costner) a Maney Gaulta (Woody Harrelson), kteří se rozhodnou vyšinutou a nebezpečnou dvojici zlodějů a vrahů zastavit za každou cenu. Jsou to policisté ze staré školy a podaří se jim téměř nemožné.

Oba herci si k sobě výborně sedli. Film je sice trochu zdlouhavý, ale poctivě natočený a s výbornou dobovou výpravou propracovanou do posledního detailu.

Robin Hood: Král zbojníků

  • USA, 1991, hodnocení 80 %

Je to už přes třicet let, co se Robin z Lockley vrátil domů s maurským přítelem, aby zjistil, že mu otce zabil šerif z Nottinghamu, pasoucí po bohatství a krásné Marianě. Poté, co se Robin do Mariany zakouká, rozhodne se v kraji udělat pořádek.

Costner si sice za roli Robina odnesl jednu z cen za Nejhoršího herce, ale to na popularitě filmu nic nezměnilo.

Silverado

  • USA, 1985, hodnocení 75 %

Ještě o pár let mladší byl Kevin ve westernu, kde si zahrály také hvězdy Kevin Kline, Scott Glenn nebo Danny Glover. Costner v tomto období ještě nebyl moc slavný a byla to pro něj velká herecká příležitost, kterou dobře využil. Western byl sice zklamáním pro investory, protože v kině moc nevydělal, ale časem tomuto dílku lidé přišli na chuť a ocenili poutavý příběh, odvážné muže a nádhernou krajinu. Divák dostane naservírovanou porci zloduchů, pořádné přestřelky a skvělý hudební doprovod.

 

Zdroj: