ZOO: Nekompromisní Adam vidí v Sid jen rozmazlenou dcerunku zbohatlíků. Má pravdu?

ZOO: Nekompromisní Adam vidí v Sid jen rozmazlenou dcerunku zbohatlíků. Má pravdu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Adam nesnáší lháře, a proto Sid nedokázal odpustit, že přede všemi skrývala bohatou rodinu. Že měla své důvody, ho příliš nezajímalo. Myslel si o ní to nejhorší, dokud ho k rozumu nepřivedl Kodym – tím, že po Aničce loudil peníze!

Každý by si chtěl půjčit peníze

To, že Anička skrývala před kolegy svůj pravý původ, mělo dobré odůvodnění. Kdyby se rozkřiklo, že pochází z bohatého sklářského rodu Novotných, každý by si za ní začal chodit půjčovat peníze. Ona ale nemá přístup k rodinným financím. Dostává stejnou výplatu jako kdokoliv jiný v zoologické zahradě, a může si tak dovolit pouze to, na co si sama vydělá. Eliška tomu rozumí a rozhodně se na Aničku nezlobí. Naopak jí ještě doporučí, aby se o pravdě příliš nešířila.

Před babičkou ani muk!

Nešlo ale jenom o peníze. Anička měla další a mnohem důležitější důvod, proč předstírala, že je chudý sirotek. A tenhle důvod je divákům známý už od prvního dílu – babička ji nutila ke studiu na prestižní univerzitě v Los Angeles, aby jednou mohla převzít rodinný podnik a věnovat se výrobě skla. Dívčino srdce však hořelo láskou ke zvířatům a jejím životním snem bylo pracovat v zoologické zahradě a jednou se možná stát i zvěrolékařkou.

Aby si přání mohla splnit, musela před rodinou předstírat, že do Ameriky skutečně odletěla. Tajně pak začala pracovat v zoo pod svým druhým jménem, aby to nikdo nezjistil – hlavně babička! Jenže brzy ji načapal táta a ze vzteku ji odstřihl od peněz. Mezitím ale mladá Sid vyzrála a na radu strýce Raula se začala chovat zodpovědně. Už neutrácela za hlouposti, ale naučila se spoléhat sama na sebe a tvrdě dřela, aby uspěla. Nakonec jí i zatvrzelá babička dokázala odpustit.

Nevděčný Haďák a jeho uražená ješitnost

Adam, do něhož je Anička už dlouho nešťastně zamilovaná, si bohužel tuhle pravdu nenechá vysvětlit. Když pochopil, kdo dívka doopravdy je a že před ním tajila zásadní informace, urazil se a naštval. S tím Sid tak trochu počítala, ale doufala, že ji alespoň vyslechne a možná její činy pochopí. Nic takového jí ovšem nedopřál a rovnou nad ní zlomil hůl. Prohlásil ji za rozmazlenou holku, která si myslí, že když je bohatá, může lidem kolem sebe lhát bez ohledu na následky, manipulovat s nimi a dobře se při tom bavit. Jak rychle a snadno zapomněl na vše, co pro něj Anička udělala…

Anička by pro Adama udělala první poslední, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Zůstane Anička na lov pašeráků sama?

Když se o dívčině tajemství dozvěděl Kodym a pokusil se z ní vytáhnout peníze, došlo Adamovi, že od Aničky asi vážně bylo rozumnější, že o bohaté rodině nikomu neřekla. Jak by k tomu přišla, kdyby měla každému půjčovat peníze? Pak by Novotným nic nezbylo. Adam navíc uznal, že to přehnal, a měl by se omluvit, jenže zasáhla Eliška, která nechtěla dál přihlížet, jak dívce ten necitlivý milovník plazů ubližuje. Měl několik šancí, aby si s Aničkou vše vysvětlil, ale pokaždé ji odpálkoval. Další příležitost mu Eliška nedopřeje!

Co na to Adam? Možná je to tak nakonec lepší. Stejně by se měl od Anči držet dál. Ačkoli ji tedy chápe o trochu víc, pořád se jí zarputile vyhýbá. Změní se to, až se Anča dostane do maléru kvůli pátrání po pašerácích zvířat?

Zdroj článku:
  • Autorský text