Ani geniální lovci z pořadu Na lovu se nezavděčí všem. Vševěd je prý arogantní a Belladonna jakbysmet

Ani geniální lovci z pořadu Na lovu se nezavděčí všem. Vševěd je prý arogantní a Belladonna jakbysmet
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někteří diváci nemají nic lepšího na práci než hledat na lovcích, co by zkritizovali. Ačkoli mají vědomostní soutěž Na lovu očividně rádi, rýpavými komentáři na adresu Doktora Vševěda nebo Belladonny rozhodně nešetří. Neplatí to ale samozřejmě o všech, najdou se i horliví zastánci.

Vševěd milovaný i nenáviděný, asi jako každý

Obecně se vědomostní soutěž Na lovu a napínavější verze Superlov těší u diváků velké oblibě, ať už kvůli zábavným otázkám a vzrušujícímu soutěžení samotnému, vtipnému moderátorovi Ondřeji Sokolovi, anebo díky obdivuhodné genialitě pěti lovců. S popularitou (takřka) každého z nich je to ovšem jako na houpačce.

Např. Doktor Vševěd bývá obvykle považován za nejobávanějšího, ale zároveň za nejoblíbenějšího lovce. Téměř nikdy se nemýlí a rozsah jeho znalostí je tak velký, že člověk nemůže jinak než před ním smeknout. Ačkoli mnozí diváci oceňují jeho zápal pro vědění, najdou se i rýpalové, kterým vadí jeho nepříliš srozumitelný projev nebo domnělá arogance.

Kvůli údajné aroganci se snáší kritika také na hlavu Belladonny, ovšem kdykoli na to někdo upozorní, hned se do akce vloží zanícení obhajovatelé, kteří naopak prohlašují, že Belladonna je úžasná. Právě při té příležitosti ukážou prstem na někoho jiného, kdo jejich představám příliš nevyhovuje, a zpravidla to bývá právě Doktor Vševěd, jenž se podle názorů mnohých dokonce vysmívá neznalosti některých soutěžících. Minimálně to tak na diváky může působit. Někteří jedinci dokonce přepínají na jiný program nebo odcházejí od televize, jelikož Vševědův přístup je podle nich za hranou.

Jiní naproti tomu nechápou podobné reakce a dodávají, že takový pocit z Jiřího Martínka rozhodně nemají. Nepřipadá jim povýšený, jen velmi chytrý, a rádi poslouchají jeho obsáhlá vysvětlování, s nimiž je schopen přijít prakticky u jakéhokoli tématu. Správně to říkají ti, kteří podotýkají, že každý máme své oblíbence, ale jako celek jsou výteční všichni lovci.

Na milé a obvykle usměvavé Kvízové dámě není co kritizovat.
Na milé a obvykle usměvavé Kvízové dámě není co kritizovat. | Zdroj: TV Nova

Nepleťte si roli s realitou

Koneckonců to, jak lovci vystupují, je součástí jejich domluvené image. Prezentují se tak, jak jim určili scenáristé, ostatně ani nejsou v soutěži přímo sami za sebe, ale skrývají se za své přezdívky, kostýmy a smyšlené charaktery.

Nebo si vážně myslíte, že „Doktor Vševěd je taková netykavka, že u něj a u bezsemenného melounu nikdo netuší, jak se rozmnožil“? Nebo že „Kalkulátor je romantik, který často šeptá ženám do ouška, aby stáhly žalobu“? Či snad že „Belladonna jako malá neměla kamarády, pouze podrobené spolužáky“? Ovšemže ne, jsou to všechno jenom role a humorné hlášky scenáristů, které mají soutěž trochu okořenit a uvolnit napětí v nervózních soutěžících, a to prostřednictvím sympatického Ondřeje Sokola.

Ale samozřejmě ani ten není všem po chuti. „Zase tam bude ten namyšlenej Sokol. Chytřejší než lovci i celý štáb…“ Jak vidno, některým divákům se prostě zavděčit nelze. Tak to zkrátka je – sto lidí, sto chutí.

Zdroje článku: