Míša a Jana Krausovy z Ulice zvládly nelehký úkol

Míša a Jana Krausovy z Ulice zvládly nelehký úkol
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 2010 mohli diváci v Ulici vídat i holky Krausovy – dcery Ondřeje Krause. Janu Krausovou si zahrála herečka Kristýna Stýblová, introvertní Míšu pak Helena Němcová. V Ulici měly obě nelehký úkol, a to zvyknout si na nové prostředí a rodinu.

Dospívání mají některé děti mnohem těžší než jiné

Že dospívání je velmi křehká záležitost, to je jasná věc. A to si představte, že si váš táta zrovna v tomto období najde novou ženu, se kterou chce strávit zbytek života a vám nezbude nic jiného, než si na nové prostředí a novou rodinu zvyknout.

Přesně to zažívaly Míša a Jana Krausovy, když se v roce 2010 v Ulici objevily. Vstoupily do dějové linky Jordánových, protože právě Bára Jordánová (Tereza Brodská) byla jejich novou macechou.

Po rozvodu s manželem Tomášem Bára pracovala v Brně, kde se také seznámila s Ondřejem Krausem – novinářem, vdovcem a tátou dvou dospívajících dcer Jany a Míši. Těm v útlém věku zemřela maminka a na jejich výchovu byl Ondřej sám. Tedy až do té doby, než potkal Báru Jordánovou – svou pozdější manželku.

Tereza Brodská, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Když máte tátu nějakou dobu jen a jen pro sebe, na společné fungování si zvyknete natolik, že nová žena po jeho boku může být velkým problémem. A to se také stalo. Ani jedna z holek Krausových nenesla změnu příliš dobře. S Bárou si k sobě hledaly cestu hodně dlouho. Tu samou cestu musely ujít také se svými novými nevlastními sourozenci – s Terezou a Matějem Jordánem.

Nové prostředí a těžká adaptace

U Jany a Míši to snad celé bylo jen horší i tím, že spolu s novou macechou musely holky skousnout i změnu školy, protože se až z Brna stěhovaly do Prahy. V Praze nikoho neznaly, a tak si musely postupně najít nové kamarády. To šlo díky povaze mnohem lépe Janě.

Jana totiž byla velmi extrovertní a udělala cokoliv, aby na sebe strhla pozornost. Oproti ní Míša byla dost uzavřená a introvertní. Později přešla na styl „EMO“ a své rodině dala hodně zabrat.

Avšak přes veškeré problémy se všichni naučili fungovat a respektovat jeden druhého. O šťastném konci svědčí i svatba Báry a Ondřeje, která byla vyústěním jejich vztahu.

Míša a Jana Krausovy ze seriálu zmizely i se svým tátou Ondřejem Krausem, kterého nehrál nikdo jiný než velký sympaťák Jiří Dvořák. Snad i nedobrovolně, dalo by se říct.

Možná by i scénáristé pro Janu a Míšu našli další dějové zápletky, kdyby ovšem Bára Jordánová (Tereza Brodská) nechtěla v seriálu skončit. Protože už v Ulici svou budoucnost neviděla, poprosila producenty, aby její postavu ze seriálu vymazali.

Těm nezbylo nic jiného, než Báru s novou rodinou (to je s Ondřejem, Míšou a Janou) poslat zpátky k Brnu, kde si postavili domeček.

 

Zdroje: