Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary proběhne na podzim. Co nás čeká?

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary proběhne na podzim. Co nás čeká?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příznivci filmu mohli být letos trochu zklamaní. Koronavirová pandemie zastavila i letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Definitivně však o filmy nepřijdeme. Na podzim se chystá „půltý“ ročník festivalu. Co se bude dít?

54 ½ MFF Karlovy Vary proběhne na podzim

Oficiálně se celá akce bude jmenovat 54 ½ MFF Karlovy Vary. Speciální akce se bude konat přímo v Karlových Varech ve dnech 18. až 21. listopadu 2020, a to jako jakási částečná náhrada za zrušený standardní ročník.

Přehlídka tentokrát nebude soutěžní a představí se na ní tři desítky filmů. Každý snímek bude promítán dvakrát. Projekce proběhne na několika místech, a to konkrétně v hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary, kině Čas a sále Grandhotelu Pupp.

Vrátí se také některé body původního doprovodného programu. Cílem organizačního týmu je nabídnout alespoň v malém měřítku to, proč si příznivci filmový festival oblíbili a proč se za ním mnozí rádi vracejí. V netradičním podzimním termínu by se tak již měl naopak představit tradiční festival blízký té podobě, kterou známe.

Cílem tohoto počinu je nejen divákům zprostředkovat alespoň část z neopakovatelné atmosféry festivalu, ale také do Karlových Varů opět přitáhnout návštěvníky z různých koutů republiky. Proto organizátoři festivalu ve spolupráci se zástupci města chystají i speciální pobytové balíčky.

Vary dalším ročníkem ožijí o prázdninách

Jak ve svém vyjádření potvrdila i primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová, pro město se jedná o jedinečnou příležitost, kterou aktivně využívá ke své propagaci. Je proto pochopitelné, že z festivalu netěží jen filmoví fanoušci, ale jedná se i o zásadní počin z pohledu domácího cestovního ruchu.

Plnohodnotný 55. ročník bude přesunut na příští rok. Odehraje se ve Varech na počátku prázdnin, konkrétně mezi 2. až 10. červencem. Organizátoři věří tomu, že v této době již bude možné uspořádat plnohodnotný festival, jehož hlavní hodnotou je setkávání a sdílení.

Podívejte se do galerie a zavzpomínejte na minulé ročníky.