MasterChef Česko se rozjíždí a šestnáct soutěžících, kteří prošli castingovými koly, se poprvé představí divákům

MasterChef Česko se rozjíždí a šestnáct soutěžících, kteří prošli castingovými koly, se poprvé představí divákům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oproti milionové odměně z minulosti si vítěz hodně polepší. Podle nadšených tváří soutěžících to ale nevypadá, že by 2,5 milionu bylo pro jejich vaření tím nejdůležitějším. Všichni se hlavně chtějí naučit nové způsoby vaření od profesionálů. Pro to je tato soutěž jako stvořená.

Hledáme ty, kteří jsou precizní, mají cit pro detail, ale hlavně mají vytříbenou chuť,

uvádí novou sérii MasterChef Česko Radek Kašpárek. Trio porotců s ním i letos tvoří Jan Punčochář a Přemek Forejt. Vypadá to, že Kašpárek letos nechal své věčně nespokojené já někde dřímat a nedělá v kuchyni dusno. Snad mu to chvíli vydrží.

soutěžní pokrm
soutěžní pokrm | Zdroj: TV Nova

V prvním kole se soutěžící musí popasovat hned s jednou z nejtěžších výzev, a to sami se sebou. V první výzvě totiž budou muset na prázdný talíř naservírovat pokrm, který vystihuje je samotné.

Je před vámi dlouhá cesta. A abyste se neztratili, musíte si uvědomit, kdo jste,

komentoval první zadání porotce Přemek Forejt. Nejlépe si s tímto úkolem poradila soutěžící, která zvládla v 75 minutách připravit skvělé kynuté buchty, a amatérský kuchař s dokonalým candátem, kroketami a houbami. Na balkon nakonec postoupilo celkem osm soutěžících.

Ti ostatní se museli spolehnout na své znalosti v kulinářském kvízu, který odhalil, jak hluboký je jejich zájem a orientace ve světě gastronomie. Jenže když nervy pracují, je těžké si vzpomenout i na to, co je kapoun.

soutěžící
soutěžící | Zdroj: TV Nova

Třetí, závěrečná vyřazovací výzva už čekala jen na čtveřici kuchtíků. Šlo především o kořenovou zeleninu, bez které se neobejde žádná kuchyně. Zadáním bylo z ní uvařit a do jídla zároveň otisknout své vlastní kořeny. Kdo zachová klid a udělá z kořenové zeleniny špičkové jídlo? A komu nakonec skončí cesta k titulu MasterChef? 

Vypadnout ze soutěže hned v první epizodě je vždy trochu smutné. Je to příliš krátká doba na nová přátelství a nové znalosti. Úsilí vynaložené na vstup do soutěže je velké a bez efektu.

Jde také o samotný pocit selhání, který může mít dopad na neúspěšného kuchtíka.