MasterChef Česko: Přemek se přiznal, že Péťův dezert mu tak chutnal, že misku vylízal

MasterChef Česko: Přemek se přiznal, že Péťův dezert mu tak chutnal, že misku vylízal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po trápení z minulého kola, kdy citlivý Péťa brečel nad jehnětem, tak v dnešním vaření vystupoval jako profesionál. A vařilo se v jedné z pražských restaurací, která se specializuje na snídaňové menu a degustační chody. Jako bonus se podává pečivo z vlastní pekárny.

Vaření v cizí kuchyni je vždy trochu náročnější, ale tentokrát si všech pět zbylých soutěžících vedlo dobře. Všechny rozhodila jen informace, že se v této venkovní výzvě bude vyřazovat a nikdo po první výzvě nedostane imunitu.

Forejt, Honza, Petra
Forejt, Honza, Petra | Zdroj: TV Nova

První výzva se točila kolem snídaní

Soutěžící měli volné ruce a mohli tak připravit snídaňový chod podle své fantazie. Kuba vsadil na klasickou smaženku, která ho napadla, když viděl lákavý čerstvě upečený chléb. Jen nebylo úplně snadné ho nakrájet. Podle porotců byla smaženka trochu suchá, ale výborně dochucená hořčicí a medvědím česnekem. Honza vsadil na pečený tvaroh s májovkami a chléb. K překvapení porotců jídlo dopadlo velmi dobře. Dobře byla hodnocená i slaná granola s tvarohem, kterou zvolil Péťa. Terka zavzpomínala na dětství a udělala rybí pomazánku s nakládanou zeleninou. I ona měla trochu tlustější krajíc chleba a salát přišel porotcům už zbytečný.

První výzvu vyhrála Petra, která podávala chřestový krém s máslem a křepelčí vejce.  Za vítězství však nezískala imunitu, ale měla nepatrnou výhodu pro druhou výzvu.

Ve druhé výzvě se podávalo pětichodové menu

Byla to právě Petra, kdo rozdělil ostatním jednotlivé chody k vaření a sama si pro sebe mohla vybrat to, co považovala za nejlepší. Připravovalo se od každého chodu pět identických porcí, protože kromě poroty jídlo ochutnávali i dva kuchaři z restaurace.

Vařilo se na etapy. Po půlhodině, kdy byl v kuchyni jen Honza s předkrmem, se přidala Petra a každou půlhodinu potom ostatní. Nejhůře na tom byl Kuba, který dostal časově nejnáročnější chod.

Honza začal s hovězím tatarákem a žádnou chybu neudělal. Se svým chodem trochu bojovala Petra, která zmatkovala s pošírovanými vejci. Nakonec o 18 minut přetáhla čas, aby mohla vše v dobré kvalitě naservírovat. Její rizoto z fermentované pšenice bylo označeno jako luxusní jídlo.

Kuba tak trochu počítal s tím, že ani on nestihne během hodiny připravit brambory v popelu s uzeným kaprem, kterého musel naporcovat a vyfiletovat. Všem moc chutnalo, ale i on přetáhl čas k přípravě.

Tereza vyfasovala grilovaný filet ze sumce s omáčkou a byla nadšená z toho, jak málo kostí sumec má. Obávaná úprava ryby tak proběhla hladce a omáčkou z fermentované rajčatové vody nadchla Kašpárka. Moc nechybělo, aby se zase rozbrečel.  

Poslední nastoupil do kuchyně Péťa, kterému Petra přidělila mléčný dezert s karamelem. Zmrzlina z farmářského mléka s medem a karamelem všem chutnala, a navíc porotce překvapilo, jak se v kuchyni pohyboval, jako by tam vařil běžně. To rozhodlo o tom, že podle porotců i místních kuchařů prezentoval přesně takové jídlo, jaké mají v nabídce, a vyhrál tak stáž v restauraci. Přemek Forejt místo běžného ochutnání snědl celou porci a hodně chválil.

Pro vyřazení se porotci rozhodovali mezi Kubou a Petrou, protože oba sice servírovali chutný pokrm, ale příprava jim trvala déle, než měla. Kubovo jídlo bylo přece jen na přípravu složitější, a tak došlo s vyřazením na Petru.

Zdroje článku: