MasterChef Česko: Boj o vlastní bagetu nakonec pomohlo vyhrát mleté kachní maso a nikdo z porotců se nerozbrečel

MasterChef Česko: Boj o vlastní bagetu nakonec pomohlo vyhrát mleté kachní maso a nikdo z porotců se nerozbrečel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nože jsou nabroušené, spíž plná dobrot a Radek Kašpárek má připravený kapesník – začíná další kuchařská výzva. V kuchyni je 10 adeptů na vítěze soutěže. Jak potom ten nejlepší z nejlepších se svým vítězstvím naloží, to je na něm. Loňský vítěz, typograf Martin Pecina, dál pokračuje ve své práci.

Martin Pecina si rozhodně z výhry nesedl na zadek. Soutěž hanlivě nazýval estrádou a popisoval, že i přes veškerou snahu tvůrců štvát soutěžící proti sobě v loňském ročníku se jim to moc nepovedlo a soutěžící udržují stále přátelské vztahy. Martin své kuchařské umění otiskl do vlastní kuchařky a svým uměním se chlubí i na Instagramu, kde má asi 65 tisíc fanoušků. Byl to právě on, kdo loni vyhrál „STREET FOOD“ výzvu a jeho bageta se stala součástí nabídky v jedné známé bageterii. Stvořil bagetu s marinovaným telecím masem, wasabi majonézou a nákladnou zeleninou.

A právě to je to, oč běží v další epizodě kuchařské soutěže

Deset kuchtíků v první výzvě vytvořilo 5 dvojic. Z nich do druhé výzvy postupují ti úspěšnější. To je trochu změna, protože ve druhé výzvě se většinou bojuje o záchranu před vyřazením.

V první výzvě se soutěžící nechali inspirovat pouličním jídlem a porotcům tak nabídli tacos, burger a placky. Jediné originální jídlo připravil Péťa, který udělal zelňačku s klobáskou – pro sychravý podzim ideální jídlo na zahřátí.

Do boje o nejlepší bagetu se provařili Honza, Anička, Kuba, Péťa a Adam. U Adama už tradičně porotci spokojení nebyli, ale stejně ho poslali dál.

Mára v první výzvě
Mára v první výzvě | Zdroj: TV Nova

Bageta k oslavě 20. výročí bageterie 

Tentokrát bylo zadání jasné. Protože jde o českou bageterii, tak by se kuchtíci měli inspirovat českou kuchyní.

Adam vsadil na trhanou krkovici, Anička na glazovaný bůček a Péťa na sekanou, kterou sice porotci vychválili, ale na vítězství to nestačilo.

Nejlépe to šlo tentokrát Kubovi a Honzovi

Kuba zariskoval a zvolil si do bagety hodně netradiční suroviny. Naplnil pečivo mletým kachním masem s vídeňskou cibulkou, švestkovou majonézou a červeným zelím.

Honza také trochu experimentoval a uvařil vepřové koleno v cideru, doplnil ho červeným zelím, hořčicí a křenem.

Podle porotců si výhru zasloužili oba, ale jak už to chodí, vyhrát může jen jeden.

Zdroje článku: