Martin Davídek ze ZOO má dnes narozeniny. Víte, jakou postavu v seriálu ztvárňuje?

Martin Davídek ze ZOO má dnes narozeniny. Víte, jakou postavu v seriálu ztvárňuje?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Martin Davídek letos v prosinci oslaví již své 47. narozeniny. Aktuálně jej můžeme tu a tam zahlédnout mimo jiné i v seriálu ZOO, kde hraje postavu intrikána Viléma Závady. Co o něm ještě víme?

Martin Davídek se narodil 16. 12. 1975. Svou hereckou kariéru započal hned po dostudování gymnázia, když se přihlásil na Vyšší odbornou školu hereckou v Praze. Po absolutoriu se věnoval téměř výhradně divadlu. Působil například na scéně Jihočeského divadla v Českých Budějovicích či Na Vinohradech. Postupně si však nacházel také cestu k filmovému a seriálovému herectví. 

Zatímco ve filmech si Davídek zahrál spíše sporadicky a v rámci různých jednotlivých scén, v seriálu se skutečně našel. Díky jeho talentu tak mohli diváci televizních obrazovek vidět Martina v minulosti hrát v seriálech Mordparta, Modrý kód, Devadesátky či Policie Modrava. A právě v posledním zmiňovaném ztvárnil svou dosud nejvýraznější seriálovou roli, a sice postavu doktora Beneše. Martin Davídek však nezahálí ani dnes, a i díky tomu jsme jej mohli vidět hned v několika epizodách seriálu ZOO. 

Martina jste kromě ZOO mohli vidět i v seriálu Policie Modrava. Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Pokud vám jméno ani obličej herce Davídka nepasuje k žádné z postav, které se v seriálu točícím se okolo příběhů z prostředí královédvorské zoologické zahrady a jejího okolí objevují, nenechte se zmást. Martin Davídek totiž ztvárňuje postavu skutečně méně výraznou, i tak se však tu a tam na scéně objeví.

Hraje totiž Viléma Závadu, podnikatele a majitele společnosti Závada Security. Ta hrála poměrně důležitou roli hned na začátku vysílání první řady ZOO. Závada totiž poměrně intenzivně spolupracoval s Luborem Brázdou, toho času stále ještě zástupcem zřizovatele majícím ambice podkopat autoritu nové ředitelky Roklové a uzmout si vedení zoologické zahrady pro sebe.

Závada s Brázdou navíc nejrůznějšími praktikami a taktikami zkoušeli z rozpočtu zoo ulít bokem co nejvíc peněz do vlastních kapes, což se jim do té doby poměrně dařilo. S příchodem Roklové však kumpánům nastaly zlé časy. Marie na nesrovnalosti poměrně rychle přišla a jakmile se dopátrala, odkud vítr vane, rozvázala s firmou Závada Security smlouvu.

Od té doby se postava Viléma Závady v podání Martina Davídka objevuje na scéně spíš jen namátkově. I tak ale většinou stále pomýšlí na různé podvody, ke kterým by chtěl využít Brázdovy kontakty ve vedení zoo. Ten ale momentálně již otočil a snaží se být s ředitelkou zadobře, takže se zatím zdá, že Závadovým pohnutkám bude konečně učiněno zadost.

Seriál ZOO však již mnohokrát dokázal, že v něm nic není definitivní, a diváci se tak mohou v budoucnu dočkat velkolepého návratu Martina Davídka před seriálové kamery. Možná se tak jeho příběh znovu otevře či snad ještě více rozvine, a my tak budeme mít možnost lépe pochopit Závadovy úmysly i cíle. 

Do té doby nám však nezbývá nic jiného, než doufat, že se s charismatickým Martinem budeme na obrazovkách setkávat častěji. A herci k jeho 47. narozeninám přejeme jen to dobré!