Léto s kovbojem: Proč musela za Danielu Kolářovou zaskočit dublérka

Léto s kovbojem: Proč musela za Danielu Kolářovou zaskočit dublérka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Čerstvá studentka psychologie Doubravka si užívá své poslední prázdniny na chatě svého přítele Boba. Toho čekají zkoušky z medicíny, takže nervozita se projevuje s každým jeho krokem. Boba je nesamostatný jedináček, o kterého se mladá dívka musí neustále starat. Když se ale Doubravka seznámí s pohledným traktoristou Honzou, ožije a zamiluje se jak ona, tak i Honza.

Kde se natáčelo?

Filmová chata Boba se nachází v obci Hradištko na Nymbursku. Vesnické scény se natáčely ve vesničce Bezdědice nedaleko Berouna. Rybník, ve kterém se koupe Daniela Kolářová se nachází u obce Malá Lečice. Kromě toho se točilo také v Praze na Karlově mostě, Libeňském zámečku či Kamenickém Šenově.

Čtěte také: Česká komedie Špindl 2 je dle recenzí jen reklamní kampaní s průměrným hereckým obsazením. Jedna herečka ale zazářila

Role mladého medika nebyla tou, po které Oldřich Vízner toužil

Mladého studenta medicíny Boba ztvárnil Oldřich Vízner, který však toužil po roli kovboje. Tu získal Jaromír Hanzlík. A Oldřich Vízner si z natáčení odnesl přezdívku „Boba“.

Čtěte také: Filmové chyby v poetickém filmu Postřižiny. Na co si při natáčení filmaři nedali pozor

Žádné texty, ale improvizované rozhovory

Dá se říct, že spoustu dialogů mezi herci byly jejich vlastní improvizované rozhovory, takže podle předepsaného scénáře se moc neřídili.

Čtěte také: Příliš osobní známost: proč si Vilhelmová musela koupat rozkrok v řebříčku

Rybník nebyl herečce zrovna sympatický

Doubravku ztvárnila herečka Daniela Kolářová. Ta využila při natáčení scény, kdy se koupe v rybníce, možnosti dublérky. Tato scéna jí totiž nebyla vůbec příjemná. Nakonec i celé natáčení bylo velmi náročné, protože ještě pracovala na filmu Na samotě u lesa.

Čtěte také: Filmové chyby: Vesničko má středisková, dokonalá nedokonalá komedie

Léto s kovbojem patří mezi první herecké příležitosti Michala Dlouhého

Tento snímek patřil mezi první filmy, ve kterých se objevuje herec Michal Dlouhý. Ten si zahrál roli mladšího bratra kovboje Honzi Láďu. Tehdy mu bylo osm let.

Čtěte také: Filmové chyby: Co se ve filmu Vrchní, prchni! úplně nedomyslelo

Na tuto oddychovou romantickou komedii se můžete těšit 19.11. ve 20.00 hodin na televizi Prima MAX.