Kvíz: Zavzpomínejte s námi na seriál z devadesátek o doktorce Quinnové a jejích příbězích

Kvíz: Zavzpomínejte s námi na seriál z devadesátek o doktorce Quinnové a jejích příbězích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete na doktorku Quinnovou a její příběhy? Pak si své znalosti vyzkoušejte v našem kvízu. V šesti sériích se toho od roku 1993 stalo opravdu hodně. Dokážete vyjmenovat děti doktorky? A co jméno muže, kterého si nakonec vzala za manžela? Schválně, kolik správných odpovědí budete na konci testu mít.

Pro Jane Seymourovou se jednalo o jednu z nejvýznamnějších rolí

Když se řekne doktorka Quinnová, asi každý si hned vybaví krásnou ženu s širokým úsměvem. Tou není nikdo jiný než herečka Jane Seymourová, kterou právě role v tomto seriálu asi nejvíce proslavila. Mezi její další významnou roli patří i Bond girl z bondovky Žít a nechat zemřít.

Britka, která získala americké občanství

Celým jménem Joyce Penelopa Wilhelmina Frankenberg se narodila v roce 1951 v Londýně. Její umělecké jméno Jane Seymourová je inspirováno třetí manželkou krále Jindřicha VIII. Již v roce 1969 se objevila ve svém prvním filmu. Jednalo se o snímek Jaká to rozkošná válka.

Za roli doktory Quinnové získala hned dvě ocenění. Obě za role ve filmu Doktorka Quinnová. V roce 1996 získala Zlatý glóbus a následně i ocenění Family Film Award. Kromě herectví je také nadšenou dobrovolnicí. Dokonce byla oceněna za práci s postiženými cenou Christopher and Dana Reeve. Jane byla čtyřikrát vdaná. Z těchto manželství má dohromady pět dětí. Kromě svého rodného britského občanství získala také americké, a to v roce 2005. Důležitou roli určitě hrálo i to, že seriál Doktorka Quinnová pochází z americké produkce.

 

Zdroje článku: