Jordánovi z Ulice. Kdepak všichni jsou?

Jordánovi z Ulice. Kdepak všichni jsou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jordánovi jsou rodina, která k Ulici neodmyslitelně patří od samých začátků. Již první díl byl mimo jiné věnován právě této rodině. Tato rodina se skládala ze čtyř členů. Otec Tomáš, matka Bára, dcera Tereza a syn a zároveň dvojče Terezy Matěj.   

Na začátku seriálu byli Tereza a Matěj studenty gymnázia, jejich matka Bára pracovala ve firmě Království hraček a Tomáš byl entomolog ve výzkumném ústavu.  

Vztah Tomáše a Báry nebyl od začátku seriálu úplně ideální, a tak se stalo, že si Bára začala milostný románek se svým kolegou inženýrem Petrem Boháčem.  

Bára Jordánívá (herečka Tereza Brodská), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jejich vztah nakonec nedopadl dobře a manželství bylo rozvedeno. Po nějaké době si Bára Jordánová našla přítele Ondřeje Krause, který se nakonec k Báře nastěhoval i společně s jeho dvěma dcerami. V Ulici bohužel nezůstali na dlouho a nyní už Bára s Ondřejem v seriálu nevystupují.  

Tomáš Jordán se do seriálu v průběhu děje postupně vrací a stále se věnuje ekologii a entomologii. Dnes ho můžeme potkávat na gymnáziu, kde spolu s Magdou a Prokopem vede ekologický projekt.  

Matěj a Tomáš Jordánovi (herci Jakub Štáfek a Petr Vacek), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Matěj Jordán si prošel několika vztahy, kdy jeden z nejvýraznějších byl například s Libuškou Nekonečnou. Tento vztah byl poměrně komplikovaný, protože Libuška byla starší oproti Matějovi a měla syna. Zároveň se jejich vztah odehrával v době, kdy Matěji nemohl dokončit úspěšně maturitu a způsobilo to mnoho nepříjemných situací v rodině. Nejvýznamnějším vztahem této postavy byl ten poslední. S Alžbětou, se kterou čekal dítě, se odstěhovali do ciziny. V dnešních dílech tedy Matěje a jeho novou rodinu nepotkáváme.  

Také jsme se museli rozloučit s Terezou Jordánovou, která po všech svých vztahových peripetiích, úspěšně dokončené vysoké škole a několika lety vyučování na gymnáziu, odešla se svým manželem a kolegou Davidem Kučerou do Rakouska.  

Všechny fanoušky této rodiny může uklidnit fakt, že děj žádné z těchto postav nebyl ukončen smrtí, a není tedy vyloučeno, že se s nimi na obrazovkách začneme opět potkávat. 

Zdroj článku:
  • autorský text