Nejlepší přítelkyně princezny Mii z filmu Deník princezny utekla o vlásek smrti. Herečku byste dnes nepoznali

Nejlepší přítelkyně princezny Mii z filmu Deník princezny utekla o vlásek smrti. Herečku byste dnes nepoznali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Její tvář je velmi snadno zapamatovatelná a kromě toho, že je oceňovanou herečkou, je také bojovnicí za lidská práva a rovnost. Sama Heather Mazarazzo otevřeně hovoří o svojí homosexuální orientaci.

Herečka Heather Matarazzo, původem z Long Islandu, měla na svoji první roli opravdu štěstí. V roli černé ovce Dawn Wiener v americké komedii Welcome to the Dollhouse (1995) získala cenu Independent Spirit Award pro nejlepší debutující herečku. Nominací poté přišlo ještě několik, ovšem role, na kterou je nejpyšnější, byla ve filmu Our Guys: Outrage at Glen Ridge (1999). Jedná se o drama dle skutečné události, ve kterém Heather ztvárnila sedmnáctiletou mentálně postiženou dívku, oběť znásilnění členů středoškolského fotbalového týmu. 

V roce 2001 se objevila jako Lilly Moscovitz v prvním Deníku princezny. Ztvárnila zde postavu nejlepší přítelkyně princezny Mii, s jejíž představitelkou Annou Hathaway si byly blízké i ve skutečnosti. Ve stejném roce došlo k tragédii pádu budov Světového obchodního centra. Právě v onen den, 11. září, měla herečka domluvenou schůzku v budově 1. Dostavit se měla v devět hodin, její budík ale nezačal zvonit a ona zaspala, což jí pravděpodobně zachránilo život. 

Navrátila se také v roce 2004 ve filmu Deník princezny 2: Královské povinnosti, také v hororu Vřískot 3 (2000), Hostel II (2007) nebo Ségra (2015). 

V roce 2004 v interview s New York Daily News odkázala na svoji ženskou partnerku, čímž vyšla najevo její sexuální orientace. Později vysvětlila, že když natáčela svůj první film a dle scénáře na ni pokřikovali „lesbo“, netušila tehdy, co to znamená. Teprve později se s tím dovedla ztotožnit a začala veřejně podporovat LGBT práva. V roce 2008 oznámila zásnuby s muzikantkou Caroline Murphy. Jejich cesty se ale nakonec rozdělily a v roce 2018 se provdala za americkou bavičku Heather Truman. 

Její občanské aktivity nekončí pouze v podpoře LGBT, během amerických prezidentských voleb v roce 2016 aktivně pracovala na volební kampani tehdejšího senátora Bernieho Sanderse.