Zajímavosti o filmu Revival (2013), který bude na Netflixu už příští týden

Zajímavosti o filmu Revival (2013), který bude na Netflixu už příští týden
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hudební komedie z roku 2013 je plná hvězd, jako je Boleslav Polívka, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek, Marián Geišberg, Vojtěch Dyk nebo Richard Genzer. Skvělou roli potrhlé manželky jednoho z rockerů si zahrála Zuzana Bydžovská.

K filmu se váže několik zajímavostí, které si připomeneme

Jenovéfa Boková ve filmu představuje produkční, která se ujala péče o 4 stárnoucí rockery. Jenovéfa hrála do té doby většinou role studentek, a tak to pro ni byla hodně zajímavá zkušenost. Aby mohla roli dostat, musela si rychle udělat řidičský průkaz, který do té doby nepotřebovala a jeho získání stále odkládala. Ve filmu je za volantem zkušenou řidičkou, ale ve skutečnosti to byly její první řidičské zkušenosti.

Ve filmu měla být i žhavá scéna s Dykem, které se Jenovéfa hodně bála. Režisérka Alice Nellis ji nakonec zrušila.

Jednoho z rockerů (Karla) si zahrál Miroslav Krobot. Ten vzal roli hlavně proto, aby si zahrál se spolužáky z brněnské JAMU, Karlem Heřmánkem a Boleslavem Polívkou.

Zuzana Bydžovská hraje ve filmu potrhlou manželku Karla. Pokud jste ji obdivovali nahou a záviděli jí v 51. letech takovou postavičku, tak šlo o tělo dublérky (Naďa Vinická).

Herečka Bydžovská, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Název skupiny Smoke je poctou skupině Smokie, která byla známá především v 70. letech 20. století.

Slovenský herec Marián Geišberg byl jedním z rockerů. Jeho postava měla ve filmu rakovinu a byla jí předurčená smrt. Stejný osud potkal o 5 let později i herce.

Kapela DarkWerk, ve které ve filmu vystupuje filmový syn Boleslava Polívky Vojta Dyk, je opravdová skupiny Nightwork, jejíž frontmanem je právě Vojta Dyk.

Film získal 11 nominací na Českého lva. Ani jednu nominaci neproměnil ve vítězství.

Scénář k filmu vyšel i jako kniha, ke které patřilo i CD skupiny SMOKE + kompletní anglické texty.

 

Zdroj:

  • autorský článek
Zdroj článku:
  • autorský článek