Filip Tomsa z Policie Modrava a Slunečné: Jak s herectvím začínal a co říká na úspěch Slunečné?

Filip Tomsa z Policie Modrava a Slunečné: Jak s herectvím začínal a co říká na úspěch Slunečné?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filipa Tomsu jste v poslední době mohli vídat v oblíbeném seriálu Slunečná. O pár let dříve však hrál také v Policii Modrava a objevil se i v mnoha filmových rolích. Jak začínal, v jakých rolích hrál, jak žije dnes a co říká na úspěch Slunečné? Čtěte dále!

Herecké začátky v divadle

Filip pochází z okolí Mladé Boleslavi, ale už v patnácti se dostal na konzervatoř v Praze, kde studoval hudebně-dramatický obor. Herectví si poprvé vyzkoušel právě v Městském divadle v Mladé Boleslavi v představeních Tartuffe, Peer Gynt a Příběh koně. Hostoval také v Divadle na Vinohradech, kde jste ho mohli vidět například v inscenaci Jistě, pane ministře. Už během studia se však objevil v Národním Divadle ve Smrti Hippodamie a v divadle Kolowrat ve hře Ruce Venušiny. Dnes vystupuje hlavně s Divadelní společností Háta a v Divadle U Valšů.

Jeho první filmová role přišla už v roce 2001 v dramatu Vůně vanilky a později v pohádce O víle Arnoštce. 

Nejznámější role

Přestože byl Filip zpočátku spíše divadelním hercem, rolí před kamerou mu postupem času jen přibývalo. Slávu mu přinesly především seriály. Jeho prvním se stala Dobrá čtvrť, kde si zahrál pár epizodních rolí. Poté začal hrát také v Ordinaci v růžové zahradě, objevil se v minisérii Ďáblova lest. Velká šance se mu však naskytla až s Policií Modravou, ve které ztvárnil jednu z hlavních postav. Seriál měl u diváků obrovský úspěch a podobně tomu bylo i se Slunečnou, kde se Filip objevil v roli Romana Maxy.

 Filip byl zpočátku spíše divadelním hercem, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Z jeho filmových rolí jste ho mohli zaregistrovat například v komedii Veni, vidi, vici (2009), dramatickém snímku Listopad (2014) nebo v thrilleru Taxi 121 (2016).

Nečekaný úspěch seriálů

Do povědomí diváků i filmařů se Filip začal dostávat především díky Modravě a Slunečné.

 „Modrava měla přímo fenomenální úspěch. Dva miliony diváků jsou v dnešní době, kdy už je v nabídce mnohem větší množství českých televizních stanic než dřív, opravdu hodně,“ vzpomínal herec pro Novinky.cz.

Ještě nečekanější úspěch však slavila Slunečná, která sesadila Ordinaci v růžové zahradě po mnoha letech z vedoucí seriálové pozice.

„Málokdo to čekal, protože pokusů sesadit Ordinaci z pozice divácké jedničky bylo už hodně, ale nikdy dřív se to nepodařilo. Určitě to bude i obsazením, protože ve Slunečné hrají i herci, kteří se v podobných seriálech neobjevovali, jako například Eva Holubová. Zpočátku se také točilo dost venku, takže v seriálu byly i hezké záběry krajiny,“ prozradil herec.

Policie Modrava přece jenom také používala krásné záběry šumavské krajiny k upoutání pozornosti diváka a zdá se, že to seriálu jen prospělo.

Herectví a rodinný život

Přestože je Filip poměrně herecky vytížený, na prvním místě je pro něj momentálně rodina. Má totiž dvě malé dcerky a s manželkou bydlí v přírodě za Prahou. Starší dceři navíc poskytují domácí výuku a vozí ji na kroužky, takže u nich rozhodně není čas na nudu.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.csfd.cz