Dvě tváře sestřičky Tien z Ordinace v růžové zahradě

Dvě tváře sestřičky Tien z Ordinace v růžové zahradě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V kamenické seriálové nemocnici se ocitla vlastně náhodou, ale už se tam zabydlela. Vietnamská kráska Ha Thang Špetlíková je chytrá, milá a pracovitá. Kvůli herectví se dokonce zbavila svého přirozeného ostychu.

Rodačka z Hanoje žije v Česku od roku 2004, kdy po roce odloučení přijela s otcem za svou matku, která je nechala ve Vietnamu a odjela vydělávat peníze.

Ordinaci se exotická kráska vlastně ocitla úplnou náhodou, když Nova hledala tlumočníka. A v prostředí se jí tak zalíbilo, že nabídku na malou roli zdravotní sestry nemohla odmítnout. Netušila, že její role bude tak trvalá a původně to v roce 2013 brala jako zábavnou brigádu. Hodně se však styděla, a proto upřednostnila hrát „křoví“. Jak šel čas, trochu na svém ostychu zapracovala, a přestože vystudovala oděvní školu a scénografii, vybrala si nakonec herectví. Přišli i další vedlejší role v jiných seriálech, jako Rapl, Kriminálka Anděl nebo Specialisté.

V roce 2018 se dočkala své první hlavní role ve filmu Miss Hanoi. Nedávno také dostala nabídku od Ondřeje Sokola na zajímavou divadelní roli v Činoherním klubu, kterou vzala jako výzvu.

Ha Thanh Špetlíková s hereckým kolegou, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V hereckém prostředí působí Ha Thang jako skromná a tichá dívka. Pokud jde ovšem o její druhou půlku osobnosti, je z ní zdatná a úspěšná kavárnice. Z jejího podnětu si se svým bývalým manželem pořídila kavárnu a potom druhou a třetí. Když manželství skončilo, nechala si kavárnu v kulturním centru Pragovka, kde si plní své sny. Ha Thang se rozhodla nasměrovat své podnikání ekologickým směrem, od kompostéru na zbytky až po jednorázové nádobí, které je rozložitelné a nepředstavuje žádnou zátěž pro životní prostředí. A tím její přátelství s životním prostředím nekončí. Připravuje projekt, do kterého by chtěla zapojit další vietnamské podnikatele, aby se večerky a bistra zbavily nálepky míst, která produkují tuny zbytečného odpadu.

Představitelka sestřičky Tien Nguyen z Ordinace, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

 

Zdroj: