Dnes v Ulici: Proč se v novém roce nezačít dloubat v hořké minulosti aneb Blanka věci znovu nedomýšlí

Dnes v Ulici: Proč se v novém roce nezačít dloubat v hořké minulosti aneb Blanka věci znovu nedomýšlí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V novém roce by měl člověk začít s novými věcmi a hlavně s optimismem. To by ale Blanka nesměla být trýznitelkou Evženova špatného svědomí. Evžena přemlouvá, ať si udělají zajížďku k Hanině penzionu.

Blance spoustu věcí jakoby nedocvakne 

Sama se ke své minulosti vrací co možná nejméně. Ale Evžena, který už tak má co dělat, aby znovu nepropadl alkoholu, nutí, aby se svým stínům postavil čelem. Není to od ní tak trochu pokrytecké? Ano. Blanka je dost často mimo. Nejspíš už zapomněla na to, jak si málem podruhé vzala Luďka a kvůli baráku v Říčanech prodala mámin statek. Teď se zase staví na stranu Hany a týrá Evžena, který si pořádně nevybavuje všechny své opilecké excesy. V novém roce dostala nápad Evžena zatáhnout přímo do jámy lvové - tedy k Hanině penzionu, který mají po cestě. Evženovi se do toho moc nechce, ale nakonec souhlasí. Blanka na něj naléhá tak moc, jako by šlo o život. Spousta diváků se nejspíš shodne na tom, že do toho šťourá až moc.

Evžen nevydrží sedět v autě 

Jenže návštěva starých míst, kde byl Evžen v zajetí alkoholu je jakobyste si do rány nasypali sůl.  Blanka sice Evženovi dovoluje, aby zůstal v autě, že ona si penzion projde. Evžen to však zákonitě nevydrží a vydá se vstříc své temné minulosti. Je zděšený, jak penzion vypadá. Není divu, že se kupci nehrnou. Hana jej nechala napospas zubu času. To Evžena rozlítí  zároveň to u něj vzbudí zvědavost podívat se dovnitř. Přitom potkávají starou sousedku, která Evžena poznává. Ta je upozorňuje, že je vše zamčeno a dovnitř se nedostanou. Jakoby neexistovaly jiné možnosti. Jakoby záleželo na tom, že taková ruina bude mít otevřený boční vchod. 

Blanka možná chce, aby Evžen svou minulost uzavřel 

Ale o co přesně Blance jde? Neměla by spíše Evžena podpořit? Přesně to jí radí její máma. Ale ona ne. Blanka se až příliš angažuje v Hanině případu. Přitom kde může Evžen brát záruky, že až prodej Haně podepíše, zpřetrhá Blanka všechny kontakty, které s Hanou má? Možná jí pak bude trápit její ne příliš dobrý zdravotní stav a Hana už zůstane v jejich životech navěky. Chudák Evžen. Někdo by měl s Blankou pořádně zatřást. 

Alespoň u Kristýny svítá na nové příležitosti

A zatímco u Evžena ještě nějakou dobu potrvá, než se dá opět dohromady a své staré záležitosti si vyřeší, Kristýně svítá na lepší časy. Když v pražském bytě vítá svou babičku, doslova září štěstím a vyrovnaností. Dokonce ji ani nerozhodí Tomáškův telefonát, kterým ji zve na kávu. Že by posun v kauze Julie? Při novoročním přípitku Marie Kristýně přeje i nového kluka. Ta jej ale jako nutnou součást roku 2024 nevidí. Je sama se sebou nadmíru spokojená. Cítí se silnější a vyrovnanější. A možná bude moci být podporou pro svou mámu, která ještě nemá ani tušení, že je Hanin případ uvrhne do krize. 

Zdroj článku:
  • Autorský text