Daniela Kolářová z Ulice oslaví dnes narozeniny. Vzpomínáte na příběh kolem její seriálové rodiny?

Daniela Kolářová z Ulice oslaví dnes narozeniny. Vzpomínáte na příběh kolem její seriálové rodiny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Legenda české kinematografie a svého času jedna z nejobsazovanějších filmových hereček Daniela Kolářová se v Ulici chopila role Aleny Suché, která se musela poprat s osudem a po dobu léčení své dcery Evy Boháčové se postarat o svou vnučku.

Vzdělaná a svědomitá tlumočnice

Danielu Kolářovou zná většina diváků zejména kvůli jejím kultovním rolím v českých filmech jako je Léto s kovbojem nebo Noc na Karlštejně. Vedle filmového a plátna a divadelních prken si však Daniela střihla roli také v seriálech. V Ulici si zahrála po boku Pavla Kříže, který jakožto Petr Boháč byl jejím zetěm. Rodina Boháčů si prošla mnohými životními úskalími.

Daniela Kovářová jako vysokoškolsky studovaná a velmi inteligentní Alena Suchá těmito úskalími prošla společně s nimi. Její dcera Eva Boháčová byla manželkou Petra Boháče, se kterým Alena absolutně nevycházela. Nelíbilo se jí, jak se k Evě chová, a celkově jako o člověku o něm neměla příliš dobré mínění. Postoj její dcery k životu taky příliš neuznávala, ale ač to nedávala příliš najevo, byla milující maminkou a zároveň i babičkou své vnučky Anežky, dcery Evy a Petra, které však nedokázala zprvu příliš porozumět.            

Daniela Kolářová se v Ulici chopila role Aleny Suché, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Babička na plný úvazek  

Nešťastné chvíle Evu nakonec dovedly až k činu, kvůli kterému musela jít do léčebny pro psychicky nemocné a v ten moment se Aleně obrátil svět naruby. Jednak měla strach o svou dceru, zároveň chovala velmi negativní pocity vůči Petrovi, který Evu trápil svými zálety i častou konzumací alkoholu, a proto jej Eva srazila autem. Když se Eva musela jít léčit, Alena se rozhodla postarat o vnučku Anežku, protože věděla, že na alkoholu závislému Petrovi ji nemůže nechat, protože by se o ni nebyl schopný postarat.

Ze začátku si k sobě Anežka s babičkou hledaly cestu, když ji ale našly, jejich společný život byl plný radostných chvil. Dokonce se pro Anežku stala jakýmsi vzorem, neboť Alena byla velmi dobrá v cizích jazycích, a Anežku její um fascinoval. Proto si řekla, že by chtěla být jednou jako její babička a o studiu jazyků začala uvažovat. A tak skončila dějová linka Boháčových. Daniela Kolářová se ta se seriálem Ulice rozloučila, i ve svých 76 letech, které oslaví již 21. září, se však odhodlala pustit do dalšího seriálového natáčení, kdy ji můžeme vidět v sérii Modrý kód.