Daniel Brown slaví dnes narozeniny. Kolik byste Henrymu z Ulice hádali?

Daniel Brown slaví dnes narozeniny. Kolik byste Henrymu z Ulice hádali?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Působil v začátcích Ulice a je v ní dodnes. Herec Daniel Brown, který v seriálu ztvárňuje barmana Henryho, oslaví 22. října své narozeniny. Co mu popřát? Snad rozvinutější dějovou linku? 

Svou vlastní dějovou linku Henry v Ulici už nemá 

Aktuálně je Henry z hospody u všeho a u ničeho. Svou vlastní dějovou linku nemá, často se však objevuje za barem hospody, kterou vede Kateřina. Střídá se tam s Milenou Pumrovou a na rozdíl od ní se nešťourá v záležitostech jiných lidí. To ale rozhodně neznamená, že by o nich neměl přehled. Všechny štamgasty zná až moc dobře, jen se rozhodl, že bude taktně mlčet a nenarušovat něčí soukromí. Herec Dan Brown, který se narodil v Kanadě, v Ulici využil svůj americký přízvuk. Díky tomu byla jeho postava velikým zpestřením seriálu. Do paměti diváků se herec navždy zapsal jako Henry z hospody. Jeho role v Ulici však nebyla vždy jen vedlejší. Na výsluní ho vytáhla spojitost s postavou Ivany Drápalové. Do té se totiž Henry zamiloval. 

Pamatujete ještě, jak do Ulice nečekaně a nezvaně vtrhla Ivana Drápalová, aby své dceři Lence nadělala vrásky na čele? Život vzhůru nohama při tom převrátila i dalším postavám, Henryho z hospody nevyjímaje. Lenka o své mámě nechtěla nic slyšet, protože věděla, že je závislá na alkoholu, nezodpovědná a zkrátka problémová. Když se však ukázala na jejím prahu, nezbývalo jí nic jiného, než vzniklou situaci začít řešit.

Láska až za hrob

Kdo Henryho v Ulici pozoroval, musel mít dojem, že je hrozně osamocený. Možná se tak jevil i scenáristům, kteří mu do scénáře napsali romantický děj. Ten měl prožít s komplikovanou Ivanou Drápalovou, která se v hospodě sem tam objevila a padla si do oka právě s Henrym. Ti dva zjistili, že mají hodně společného a že si rozumí. Vztah Ivany a Henryho mimo jiné potěšil i Lenku, která tak mohla na chvíli přestat svou matku hlídat. O to víc romantický děj byl, když se scenáristé rozhodli, že ty dva od sebe tragicky oddělí. Ivana Drápalová totiž ze vzteku strčila do Kláry Peškové, která v domě dělala dusno. Chtěla tím ochránit svou těhotnou dceru Lenku. Jenže Klára upadla, skutálela se ze schodů a zlomila si vaz. Celý případ spustil dlouhé vyšetřování a podezřelí byli v ten okamžik všichni obyvatelé domu, se kterými Klára jednala. Jediným viníkem však byla Ivana, která se k činu později přiznala. Pro ni a Henryho to znamenalo dlouhé odloučení, protože Ivana si šla svůj trest odsedět do vězení. 

Vilma Cibulková jako Ivana Drápalová, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Pamatujete, co ještě tento čin způsobil? Samozřejmě! V Ulici se objevila postava kriminalisty Petera. S ním se později sblížila Miriam a společně započali vztah. V něm se občas objevily mráčky, například kvůli Peterově schovance, vše ale vyřešili, a nakonec se i vzali. 

Představitel Henryho oslaví své 56. narozeniny.

Zdroj článku:
  • Autorský text