Čtyři pokoje (1995): Bruce Willis měl málem na krku žalobu

Čtyři pokoje (1995): Bruce Willis měl málem na krku žalobu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Spojit čtyři filmové povídky od různých režisérů v jeden celovečerní snímek byl možná dobrý nápad, ale v případě Čtyř pokojů to prostě nevyšlo. Fanoušci se na film přišli podívat hlavně kvůli Quentinu Tarantinovi, ale ne všichni ho shledali zábavným.

Režisér Allison Anders svou povídku okořenil obsazením popové hvězdy Madonny do role jedné z čarodějnic. Marketingový tah to byl výborný, chudák zpěvačka se však dočkala mizerné kritiky, a dokonce obdržela Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon ve vedlejší roli. 

Tvůrci i herci se nicméně při natáčení dobře bavili. Svědčí o tom i fakt, že se v Tarantinově povídce objevil také Bruce Willis, který svůj výstup zahrál bez nároku na honorář. Prostě chtěl udělat Tarantinovi radost a trochu se odreagovat. Toto gesto se však vůbec nelíbilo hollywoodským odborářům, kteří hereckou činnost zadarmo výslovně zakazují. Willisovi kvůli tomu hrozili i žalobou, nakonec se však spokojili s tím, že jméno slavného akčního hrdiny nebylo uvedeno v titulcích. Možná doufali, že Willise diváci ve filmu nepoznají...