COVID-19: Tom Hanks promluvil o příznacích nemoci a strachu ze smrti

COVID-19: Tom Hanks promluvil o příznacích nemoci a strachu ze smrti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tom Hanks patří mezi nejslavnější hollywoodské osobnosti, které se nakazily nemocí COVID-19. Nyní je už vyléčen a zveřejnil vlastní zkušenosti s tímto onemocněním. Zpočátku se dokonce bál i smrti.

Jeden z nejslavnějších a nejuznávanějších amerických herců nedávno poskytl mnoho rozhovorů a vystoupil také na speciální tiskové konferenci. Účelem těchto aktivit je propagace jeho nového filmu s názvem Greyhound. Většina novinářů se ale během rozhovoru s Tomem Hanksem zajímala více o jeho zkušenosti s onemocněním koronavirem než o nový film.

No... Těžko se jim divit. Celosvětová pandemie se dotkla opravdu každého z nás. Navíc, Hanks byl od začátku diskuzím o průběhu nemoci otevřen. Herec fanoušky o nákaze informoval ihned poté, co dostal výsledky testů. 

Jaké příznaky Toma Hankse trápily?

V novém rozhovoru pro The Guardian herecká hvězda přiznala, že v některých chvílích měla dokonce obavy o život vlastní i jeho manželky. Naštěstí jim lékaři potvrdili, že jejich plíce virus zasáhl jen minimálně a nejsou tedy ohroženi na životě.

"Když jsme byli v nemocnici, řekl jsem si: 'Je mi 63 let, mám diabetes typu 2, jsem ohrožen více, než jiní?' Ale netrpěl jsem vysokými teplotami a plíce nevykazovaly příznaky charakteristické pro zápal plic, takže mě lékaři uklidnili. Nejsem člověk, který se ráno probudí a ptá se, jestli bude žít až do konce dne. Obvykle jsem v tomto velmi klidný." Dodal Tom Hanks.

Je zajímavé, že herec a jeho žena se během nemoci potýkali každý s úplně odlišnými příznaky. Herečka nejprve ztratila čich a chuť. Potýkala se s velmi silnými záchvaty nevolnosti a trpěla mnohem vyšší horečkuou, než její manžel. Tom byl zase velmi unavený a trpěl bolestí svalů. Nemohl se tedy na nic soustředit a normálně fungovat. Naštěstí nyní jsou oba už úplně vyléčeni a my se tak můžeme opět bez obav těšit na Hanksův nový film.