Jeden z nejlepších sitkomů všech dob na Netflixu: Konečně se můžeme kouknout na všechny řady „Kanclu“

Jeden z nejlepších sitkomů všech dob na Netflixu: Konečně se můžeme kouknout na všechny řady „Kanclu“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to jedna z nejpopulárnějších komediálních sérií za posledních 20 let a přinesla nám nespočet internetových memů – Americká verze sitkomu „Kancl“ je ode dneška celý (tedy všech devět sezón) k dispozici na Netflixu.

Jen remake, ale světově proslulí

„Kancl“ je jedním z nejpopulárnějších komediálních seriálů na světě. Zejména mockumentární styl odlišuje tuto sitkom od ostatních žánrových zástupců. Sledujeme tedy události z pohledu fiktivního filmového štábu, který natáčí dokument o zaměstnancích v jedné kanceláři. Výsledkem je nekonvenční styl natáčení, kdy kamera občas spontánně reaguje na dění a umožňuje hercům hodně improvizovat.

I když je americký „Kancl“ remake britského originálu, začala se tato verze proslavovat víc a víc, především díky devíti řadám a skvělému Stevovi Carellovi v hlavní roli. Právě díky „Kanclu“ se v televizi zachytil styl mockumentární komedie, kterého využila i „Taková moderní rodinka“.

Co vás v „Kanclu“ čeká?

V první řadě se sice jedná především o detailní remake britského originálu, ale od 2. sezóny rozvíjí svůj vlastní charakter. V jádru jde o každodenní kancelářské šílenství ve společnosti Dunder Mifflin v Pensylvánii.

Vedoucí pobočky Michael Scott (Steve Carell) si myslí, že je nejlepším a nejoblíbenějším šéfem na světě, ale ve skutečnosti je naprosto neschopný a pravidelně vyvolává trapné situace. Dwight (Rainn Wilson), jeho pravá ruka, je zvrácená kombinace geeka a pahorku s arogancí, díky které se pravidelně stává terčem ošklivých žertů od svého protějšku Jima (John Krasinski).

Početné náladové zaměstnance společnosti Dunder Mifflin zajišťují, že navzdory údajně bezútěšnému každodennímu kancelářskému životu neexistuje žádná nuda – alespoň ne pro veřejnost.

 

Zdroj: