Co má na programu letošní letní filmová škola v Uherském Hradišti?

Co má na programu letošní letní filmová škola v Uherském Hradišti?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letní filmová škola v Uherském Hradišti se letos bude konat od 7. do 12. srpna. Nakonec bude mít plnohodnotný program, a vy se tak můžete těšit na projekce, divadla, koncerty a spoustu dalších doprovodných akcí. Chystáte se tam vyrazit?

Program bude pestrý

Přejete si dostat se z Uherského Hradiště přímo do historie i současnosti kinematografie? Například velká historická retrospektiva představí polského klasika Andrzeje Wajdu. O výběr z díla se postarala jeho manželka, která bude v Uherském Hradišti také hostem.

Současné snímky nabídnou například aktuální filmový projekt Anatomie atentátu, který probírá přípravu atentátu na izraelského premiéra.

A blok Česko/Slovensko nabídne například předpremiéru snímku Žáby bez jazyka. Programový ředitel filmové školy Jan Jílek uvedl i to, že bude představena zlatá éra pražské FAMU v 60. letech minulého století.

Hosté Filmové školy

Letos svou účast na Filmové škole přislíbila herecká ikona Hanna Schygullová, která představí unikátní Cinekoncert. Slávek Horák uvede festivalovou premiéru snímku Havel. A režisér Viktor Tauš a kameraman Martin Douba představí snímek Amerikánka.

Více informací o programu naleznete na stránkách Letní filmové školy Uherské Hradiště. Vstupenky jsou již v prodeji, přesný program bude zveřejněn za pár dnů.