Cliffhanger a Rambo: Přečtěte si, co prozradil Sylvester Stallone o svých plánech

Cliffhanger a Rambo: Přečtěte si, co prozradil Sylvester Stallone o svých plánech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Cliffhanger 2, pokračování akčního filmu z roku 1993, konečně dostává konkrétní podobu. Po měsících plánování se začalo mluvit o realizaci filmu, a to už začátkem letošního léta. A Stallone, navzdory pokročilému věku, bude u toho.

Projekt získal finanční prostředky ve výši 2 milionů eur od německého produkčního fondu FFF Bayern před plánovaným natáčením v létě 2024 v Evropě s režisérem Jean-Françoisem Richetem.

Klasický Cliffhanger Sylvestra Stallona z počátku 90. let konečně dostává původní pokračování, jaké si vždy zasloužil.

Film, který vyšel v roce 1993 a režíroval ho Renny Harlin, představil herce jako zkušeného horolezce, který je, aniž by o tom věděl, najat, aby pomohl zachránit skupinu násilných zločinců poté, co se jejich kořist náhodou ztratila ve Skalistých horách.

Film Cliffhanger byl chválen pro svůj jednoduchý, ale zajímavý děj plný vzrušení a měl být ve své době rozloučením herce s filmovou kariérou. Stallone však dlouho na odpočinku nevydržel a vrátil se s dalšími projekty.

Cliffhanger byl hitem a vysloužil si slušné recenze od kritiků a výdělek 250 milionů dolarů v pokladnách kin. Přestože byl považován za jeden z nejlepších filmů Sylvestra Stalloneho, pokračování se nikdy nedočkal. A to se změní. Po třiceti letech se Stallone zhostí role rangera Gabriela „Gabe“ Walkera, který nyní žije v Dolomitech, kde provozuje exkluzivní horskou chatu.

Když jsou Gabe a významný klient během dobrodružného víkendového výletu zajati jako rukojmí, jeho dcera musí použít všechny své lezecké schopnosti, aby přelstila únosce, čímž spustí bitvu na život a na smrt.

Natáčení má začít v létě 2024, přičemž více než polovina natáčení bude realizována v Bavorsku – v Penzing Studios a v centru Mnichova.

Obsazení

Zatím jediné jméno spojené s obsazením filmu Cliffhanger 2 je Sylvester Stallone. Není zatím oznámeno, kdo se ujme role jeho dcery.

Co se týče dalších rolí, nebylo potvrzeno, zda si Michael Rooker zopakuje svou roli Gabeova nejlepšího přítele Hala, nebo zda si roli Jessie Deighan zopakuje Janine Turner. Gabe a Jessie spolu skončili na konci prvního filmu. Když je tedy nyní Gabe otcem, je pravděpodobné, že ti dva spolu měli dítě.

Rambo

Nejde o jediný projekt, o kterém sedmasedmdesátiletý herec uvažuje. Tentokrát by však hereckou pochodeň akčního hrdiny předal někomu mladšímu. V jednom televizním vystoupení se herec zmínil, že v případě, že by byla postava Ramba oživena, by rád viděl v obsazení Ryana Goslinga, se kterým se potkal na večeři. Gosling zavzpomínal, jak byl od dětství doslova očarovaný postavou Ramba. Dokonce se v kostýmu Ramba vypravil i do školy a jezdil tak i na dovolenou.

Stallone usoudil, že by si mladý herec, který je s postavou tak spjatý, zasloužil dostat šanci si svůj sen splnit. Pro „Kena“ z kasovního trháku Barbie by to byla pořádná změna.

Zdroje článku: