Bože, ty seš hajzl: Nová oddechová komedie plná lidskosti

Bože, ty seš hajzl: Nová oddechová komedie plná lidskosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z německo-belgické spolupráce vznikla příjemná a lidská komedie, která pobaví nejen „náctileté“. Film je o mládí, lásce, rodičovství a pomíjivosti lidského života.

Steffi zrovna ukončila střední školu a ze života se jí stalo peklo. Tedy alespoň na začátku to tak vypadalo. Ukázalo se, že její čas byl vyměřený na mnohem kratší dobu, než původně plánovala samotná Steffi a především její rodiče.

Ti se teď upínají k medicíně a doufají, že jejich dcera okamžitě udělá správnou věc, přijme osudovou výzvu a neodkladně začne zkoušet dostupné lékařské metody, aby své šance na delší život zlepšila.

Jenže Steffi má o zbytku svého života jinou představu. A má jasno.

Svůj vyměřený čas na tomto světě nechce trávit ve sterilním prostředí nemocničního pokoje a sledovat, jak marní svůj zbytek života.

Rozhodne se tedy pro naprostou šílenost. Steffi si chce ještě splnit to, co měla v životě v plánu. Jen musí vše urychlit, aby toho stihla co nejvíce. Má na to asi rok. A přestože byla vždy poslušná a pokorná dcera, tentokrát je to jinak.

Mladá dívka nasedne do auta a vydá se s cizím klukem na cestu do Paříže za svou láskou ze střední školy, aby s ním prožila svou první NOC. Její rozhodnutí šokuje matku, ale otec svou dceru chápe a fandí ji, i když jen potichu.

Zdroj: everyone / cinemart

A tak začíná dobrodružství poslušného děvčete a motocyklového akrobata Stevena, který se stane na cestách jejím parťákem a ochráncem.

Matka se ale nehodlá s rozhodnutím své dcery smířit a doufá, že se jí podaří ji přesvědčit k léčbě. Musí ovšem Steffi dostat domů, což nebude lehký úkol. Dívka si chce užít všechny své poprvé, a tak se prohání na krávě, poprvé krade u benzínové pumpy, nechává si udělat své první tetování.

Tělo ji zdobí nápis Bože, ty seš hajzl, což vystihuje její spravedlivý hněv. Užije si také luxus v prvotřídním hotelu a uteče bez placení.

Celé se to začne trošku komplikovat, protože plány na vysněnou noc s Fabianem začínají blednout, zatímco Steven je dívce stále bližší.

Sentimentální film je inspirovaný skutečným příběhem. Kvalitní scénář, neotřelé dialogy ze života tvoří výbornou kombinaci pro inteligentní film. I přes hlavní téma nakonec snímek pobaví a je závanem svěží evropské tvorby. Film na pozadí silného příběhu učí o lásce k životu a nalezení smyslu života právě teď a tady v každodenních maličkostech.

Nezapomeňte si přibalit kapesník.

Zdroj článku:
  • CinemArt