Bedřich Liška v Ulici – od nevěry až k rakovině

Bedřich Liška v Ulici – od nevěry až k rakovině
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Bedřicha Lišky toho v seriálu zažila opravdu mnoho. Začínal jako vyučený truhlář prací ve firmě Království hraček, kterou později nahradilo pekařství. A jeho soukromý život v Ulici je také pestrý!

Když přišel o práci, založili s kamarádem Jardou Hejlem vlastní truhlářskou firmu, která funguje dosud. V království hraček se seznámil s Aničkou Málkovou, kterou si později vzal a adoptovali dvě děti – Bedřichova syna Františka a Emu. Je prezentován jako rockový muzikant a motorkář, na druhou stranu ale také jako hodný chlap, který to umí s dětmi.

Zajímavé byly od začátku jeho vztahy se ženami. Ač působí na první pohled jako klidný, nenápadný táta od rodiny, v tomto případě platí, že tichá voda břehy mele. Než poznal Aničku, byl zamilovaný do matky svého syna, Zuzany Hrubé. Z důvodu její závislosti na drogách však vztah nevydržel. Poté – a nejdéle – žil s Aničkou, která působila jako jeho osudová žena.

Když poznal Aničky nejlepší kamarádku, blondýnku Lucii Wolfovou, nechal se uhranout a svést. Byla to pro něj velká lekce. Lucie se uměla postarat pouze sama o sebe. Byla cílevědomá s tahem na kariéru a totéž vyžadovala i od Bedřicha. O tom, že by měl na stole denně teplou večeři a celkově o servisu, který měl u Aničky, si mohl nechat jen zdát. Že tento vztah nedopadl šťastně, bylo nasnadě.

Po dlouhých peripetiích si k sobě s Aničkou opět našli cestu.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Možná by jim vztah i vydržel, opravdu se k sobě hodili, ale to by si na Bedřicha nesměla dělat zálusk další dáma. Manažerka hudební skupiny, se kterou Bedřich vystupoval, Jindra, se rozhodla získat ho za každou cenu. Bezdětná, svobodná a s pocitem, že jí ujíždí vlak, ho s pomocí alkoholu a karbanátků s trávou využila ke svým účelům a zplodili spolu dceru. Co na to, že si Bedřich nic nepamatoval, zpět to už vrátit nešlo a Jindra neměla co ztratit – získala minimálně dceru Ladu. A že tímto Bedřich ztratil Aničku, to Jindru příliš netrápilo, zkoušela ho i po tom všem získat pro sebe. Nevyšlo jí to, dokonce se Bedřich s Aničkou dali na nějakou dobu opět dohromady.

Přesto vztah znovu ztroskotal, když se Bedřich chtěl vrátit se vším všudy, včetně společného bydlení, a nejen na nezávazné návštěvy. Tady tedy jejich společný příběh skončil a Bedřichovi zakrátko přišly do cesty dvě nové postavy, Alice a Dan, které mu přinesly další negativní i pozitivní emoce. Alice je zatím poslední ze zástupu jeho žen, mladá kovářka, která si přivydělávala telefonáty na erotické lince.

Kromě ní do života Bedřichovi vstoupil i Dan Turek, který se mu přišel původně pomstít za smrt svého otce, po různých peripetiích však zůstal pracovat u Bedřicha v dílně a poté, co mu přestal pálit za jeho přítelkyní Alicí, se z nich stali i dobří známí, jelikož to je asi nejvíc, co kluk Danova typu dokáže nabídnout. Aby toho na Bedřicha nebylo málo, onemocněl navíc rakovinou prostaty. Dle scénáře ji sice překonal, ale uvidíme, čím nás v seriálu ještě překvapí.

 

Zdroje: