Aleš Háma z Ulice má dnes narozeniny

Aleš Háma z Ulice má dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete, jak v roce 2014 přicupital do Ulice farář Ryba v podání herce Aleše Hámy, aby oddal Lumíra a Miladu v kostele? O dva roky později zažíval románek s Veronikou Maléřovou. Přestože už v Ulici Háma nehraje, může vás zajímat, že 6. května oslaví své 49. narozeniny!

Aleš Háma jako netradiční farář Ryba

Také Aleš Háma se dočkal své roličky v nekonečném seriálu Ulice. Poprvé se v něm objevil koncem dubna roku 2014 na popud Milady. Ta se zrovna pokoušela dostat Lumíra pod čepec a formát svatby jí rozhodně nebyl lhostejný. Chtěla svatbu v kostele, ale Lumír byl tvrdě proti. Proto si na pomoc přivolala faráře Rybu, do kterého vložila veškeré své naděje. Diváci pak byli velmi překvapeni tím, jak farář vypadal, ale hlavně tím, jaké názory zaujímal.

Na kněze totiž moc nevypadal. Pil pivo a s Lumírem si padli do noty. Dokonce mu pomohl ze spárů urputné Milady. Lumírovi tehdy jako kamarád doporučil, aby se nenechal hnát do něčeho, co se mu nelíbí. Miladě tímto plán nevyšel. Aleš Háma už v Ulici nehraje. Diváky však může zajímat, že 6. května oslaví své 49. narozeniny. Už jen rok mu tedy chybí do kulatin.

V Ulici se farář Ryba udržel docela dlouho

Na to, že původně měl oddat jen Miladu a Lumíra, se farář Ryba v Ulici udržel docela dlouho. O dva roky později na něj dokonce v Ulici čekala peprná dějová linka. Jako farář je symbolem všech ctností, on se ale zamiluje do vdané ženy – do Veroniky Maléřové, která je snad svatější, než je on sám. Veroniku Maléřovou do Ulice přivedl její manžel Martin Maléř, který se do Prahy přestěhoval jako první, aby si našel práci a vydělal peníze. V Loučce na Moravě, kde rodina bydlela, totiž moc pracovních možností nebylo.

V té době Martin pendloval mezi Moravou a Prahou. Veronika, snad aby se doma nenudila, začala vypomáhat na faře, kde pobýval právě farář Ryba. Pomáhala mu tam s dětmi z dětských domovů. No a ti dva se do sebe zakoukali. Na jejich obranu musíme říct, že to šlo velmi plíživě, a tak se tomu samozřejmě ani jeden z nich nemohl aktivně bránit. Ale diváci klidně mohli zase vydechnout, protože to nejhorší, co se mezi těmi dvěma stalo, byla nepovedená pusa. Pak už nevěra praskla a jejich příběh měl rychlý spád.

Veronika se odstěhovala k Martinovi do Prahy, kde na Rybu bolestně zapomínala. Maléř skoro nevěru Veronice odpustil. Jednak proto, že se nic nestalo, jednak proto, že chlapi na rozdíl od žen berou emoční nevěru na lehčí váhu. V té době neměla Veronika ještě tušení, že jí jednou Martin oplatí mnohem tvrdší mincí, když se spustí se Šárkou a odejde od rodiny. 

Zdroje článku: