Dnes v Ulici: Blanka s Evženem se pokoušejí najet do starých kolejí a Vanda je opět bez peněz

Dnes v Ulici: Blanka s Evženem se pokoušejí najet do starých kolejí a Vanda je opět bez peněz
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V dnešním dílu budou moci diváci nahlédnout do života Blanky a Evžena, kteří dělají vše pro to, aby najeli do svých starých kolejí. Do kolejí před Hanou. Ty jsou však narušené a v mnoha směrech hrozí vykolejení. Alespoň Kristýna po dlouhé době září jako nikdy. A Vanda? Ta je nepřekvapivě opět bez peněz.

Nic není jako dříve 

Jakkoliv se Evžen s Blankou snaží, aby se o něco více přiblížili své situaci před Hanou, nejde jim to. To je tehdy trápila snad jen urputná Marie, která nechtěla dopustit, aby statek přestavěli na penzion. Pak se ale objevila Hana a bum! Vše se sesypalo jako domeček z karet. Evžen se málem napil a Blanka pro něj určitou dobu nebyla opěrným bodem. Ani teď, když je smlouva podepsaná, není situace nejrůžovější. Blanka se chová, jako by snad nikdy neměla co do činění s alkoholem. To Evžena, ačkoliv si to ještě nepřipouští, sráží na kolena. A taková Vanda je pro ně další časovanou volbou.

Blanka s Evženem odmítá chodit na terapie, ale nabízí mu, že jej bude klidně živit 

Problém je, že se Blanka na terapicích, kde musela vystupovat jako abstinující alkoholik, necítila vůbec dobře a odmítla tam s Evženem chodit. To pro něj byla rána pod pás. Jako by s ním opravdu nesdílela jeho démony. Vždyť i on tak dlouho abstinoval, ale pak ho sama Blanka pomohla srazit na kolena. Tím, že naslouchala Haně a Evženovi nevěřila. Blanka si stojí za svým, ale nejspíš má špatné svědomí. Evženovi nabízí, aby omezil svůj pracovní závazek a naplno se věnoval statku. Ona prý vydělá dost. Jenže Evžen se živit nenechá.

Kristýna chytla nový směr 

Kristýna je po dlouhé době opakem Evžena a Blanky. Nemá takřka žádné větší starosti. Úzkosti jsou pryč, má plný diář, možná se jí rýsuje i vztah a nově pracuje v pralinkárně. Co více si přát? Přece jen byla Julie její osudovou zkušeností v dobrém slova smyslu. Kdyby jí tato ezošmejdka nevstoupila do cesty, nemohla by rýsovat svou budoucnost v takovém rozsahu, jako to dělá teď. Nikdy by se nesetkala s Borkem. Ten se jeví jako mnohem lepší partie, než byl Denis. Denis byl rozlítaný a volnomyšlenkářský pařmen, který se k zásadové Kristýně moc nehodil. Borek je jiný. Kdo by čekal, že jeho dějová linka Hermanovým případem neskončí?

Vanda opět potřebuje dotovat  a opět šlape vedle 

A na paškál si scénáristé dnes vezmou i Vandu. Diváci budou moci posoudit, zda-li je Vanda opravdu jiným člověkem, jak o sobě neustále prohlašuje, nebo opět sklouzává k té staré Vandě. Ten, komu se jednoznačně daří vracet do starých kolejí, bohužel není Evžen s Blankou, nýbrž Vanda. Luděk se dozvídá, že je jeho žena opět bez peněz. Navíc kvůli své pomoci Haně bude opět škodnou v rodině. Evžen ani Blanka jí za její blahosklonnost rozhodně nebudou líbat ruce.

Zdroj článku:
  • Autorský text