Dnes v Ulici: Iva je zlomená. Jak ráda by řešila chybějící snubní prsten, který úplně rozložil Vendulu

Dnes v Ulici: Iva je zlomená. Jak ráda by řešila chybějící snubní prsten, který úplně rozložil Vendulu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro své starosti někdy často nevidíme, že existují mnohem větší a závažnější. Ostatně Vendula moc dobře ví, jaké to je řešit nechtěné těhotenství. Na rozdíl od Ivy, ona by na to věk měla. Úplně by stačilo se s tím nějak srovnat. To ale Iva zatím nedokáže.

Iva jedná z rozumu a pilulka na to bohužel nestačí 

Iva už volala svému doktorovi a je objednaná na zákrok. Bude muset v nemocnici nejspíš zůstat přes noc. Její těhotenství už je v takové fázi, že už na jeho přerušení pilulka nestačí. Teď už jen zbývá vymyslet, co se řekne dětem. Vítek uvažuje, ale prakticky ho nic nenapadá. Možná by stačilo říct, že Iva musí podstoupit drobný gynekologický zákrok. Koho by napadlo, že ji čeká přerušení těhotenství? Iva si je vědoma, jaké rozhodnutí dělá. Je jí z toho až fyzicky zle. Má štěstí, že má vedle sebe Vítka. Ten všechno její rozpoložení vnímá. Znovu jí nabízí možnost celou situaci ještě přehodnotit. Iva se však rozmýšlet nechce. Nechávat si dítě prostě není rozumné. Ne v jejich finanční situaci. Ne v jejich věku.

Divné chování Vítka a Ivy mate celou rodinu 

A protože něco takového, jako je pod srdcem se vyvíjející dítě, jen tak neutajíte, na atmosféře doma se to výrazně podepisuje. Divné nálady si všímá nejen Michal, ale i Bára. Ta se rozhoupává a táty se ptá, jestli jsou oba v pohodě. Vítek neví, co by na to Báře odpověděl. Volí tedy strategii vyhýbavých odpovědí, které Báru ještě více znejistí. Většinou klidný Vítek má teď nervy na pochodu. Vyjíždí po Michalovi kvůli čtyřce, ale ve skutečnosti nemá teď sebemenší sílu řešit známky dětí. Taky už má na to věk – že by jim do života znovu přišlo malé dítě, to nepřipadá v úvahu. Vždyť už se tak těšil, až Michal vypadne někde na internátní školu a Bára se časem nastěhuje k Brunovi.

Vendula zjišťuje, že Pavel svůj snubák jednoduše ztratil jako ona 

Jak jednoduché vysvětlení mohou některé věci mít, to se dozvídá Vendula, která z Pavla vytahuje, jak to bylo s jeho prstenem. Zjistila totiž, že na jeho prstenu chybí rytina. Jeho prsten tudíž není pravý. Že by mu na snubáku nezáleželo? Že by za tím stálo něco horšího? Třeba jeho další nevěra? Anebo Pavel svůj prstýnek ztratil a pak se zařídil úplně stejně, jako se zařídila Vendula? Prsten nahradil prstenem novým. Třeba i teď, pod tíhou svědomí, náležitě oslavil jejich výročí svatby a zpečetil ho prstenem novým. Vendula, ta nemůže říct ani popel, sama má totiž máslo na hlavě. Z nervů na pochodu bude nakonec bláznivá historka pro jejich děti. Jen kdyby tak úsměvně silvestr skončil také pro Martinu s Jirkou. Tam to však na šťastný konec zatím moc nevypadá. Narušená důvěra se zpátky získává jen těžko.

Zdroj článku:
  • Autorský text