Dnes v Ulici: Finanční situace Klímových není nejstabilnější, k tomu ještě mimino. U Marečků naopak panuje rodinná idylka

Dnes v Ulici: Finanční situace Klímových není nejstabilnější, k tomu ještě mimino. U Marečků naopak panuje rodinná idylka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jednou jste nahoře, pak zase dole. Zatímco Marečkovi si ještě před rokem skoro nemohli přijít na jméno, teď vrkají jako dvě hrdličky. Což o to, jako dvě hrdličky jsou i Klímovi, ale smutné dvě hrdličky. Stojí před rozhodnutím, které by nepřáli snad nikomu. Nechají, nebo si nenechají miminko, které Iva nosí pod srdcem?

Karla neví, co má říct Věrce ohledně vztahu s jejím synem 

Na dobré věci se vyplatí si počkat. Možná právě tímto heslem se rozhodla řídit Karla, která tak úplně neví, jestli může Věrce říct, že je jejich rozvod definitivně zažehnán. Přece jen se mohli špatně pochopit. A i když jim bylo na horách dobře, nic velkolepě intimního mezi nimi neproběhlo. Jak by také mohlo, když místnost sdíleli společně s kluky. Jenže Věrka kolem Karly krouží jako hladový sup. Chce vědět více. Chce vědět úplně všechno. Jenže nikdo jí nic neříká. Jako by byla vzduch. Jako by neměla právo na rodinné informace. Karla se tomu ale v duchu směje. Však Věrce vůbec neublíží, že si na dobré informace počká o něco déle. Snad teda budou dobré. Kdo ví, jak se Kryštof ohledně bydlení s ní a s kluky nakonec rozhodne. Pro jistotu však jeho ztracené klíče, které nachází v hračkách, schovává. A mlží také před Vojtou, který také zjišťuje, jak to mezi mámou a tátou je. Věří však, že jsou na dobré cestě. Takové společné hory jsou toho dobrým znamením.

Iva se rozplývá nad rodinnými alby 

S dostatečnou zásobou zázvorových lízátek se Iva cítí o něco lépe. Dost dobře na to, aby si trošku zavzpomínala a zabrečela nad starými rodinnými fotkami. Jak byla tehdy mladá, když čekala Barunku. Zvládla by podobné nasazení taky u miminka, které by mohla pod srdcem nosit ještě osm měsíců? A jak by se na tuto skutečnost tvářily děti? Vždyť už teď má plné zuby jejich dohadování. Michal s Anežkou se neustále hašteří. Bára jim dělá soudce. Místa v bytě nemají na rozdávání. Nálada Ivy je jako na houpačce. Nevolno se jí dělá z vaření i z éterických olejů. Jak se má v takovém stavu o něčem rozhodovat?

Vítek v tom Ivu nenechá 

Iva měla na svého muže vůbec velké štěstí. Není to ignorant, kterému jsou pocity jeho manželky ukradené. Vítek je i přes velký zápřah v práci myšlenkami plně přítomen a také je připraven kdykoliv svou ženu podpořit. A to i v době, když se mu v práci moc nedaří. Z projektu, se kterým s Milošem počítali, sešlo a úbytek financí půjde znát. Co když se toto bude stávat také v době, když bude Iva bez práce na mateřské? A teď ještě bude jejich rozpočtu chybět Ivin plat. Iva se také bude muset rozhodnout, co s podnikáním. Pro nic za nic nájem platit nemůže. A přes to všechno je Vítek připraven respektovat Ivino rozhodnutí stát se počtvrté matkou. Zkrátka chlap k nezaplacení.

Zdroj článku:
  • Autorský text