Úterý v Ulici: Šimon před Val vypadá jako podpantoflák a zoufalá Žofka dostává od Ivy nevyžádané rady

Úterý v Ulici: Šimon před Val vypadá jako podpantoflák a zoufalá Žofka dostává od Ivy nevyžádané rady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve 4467. díle Ulice udělá Šimon vše pro to, aby před Val nevypadal tak zoufale jako doposud. Kvůli rodičům, kteří se usmysleli mu ze života udělat peklo, před ní vypadá jako podpantoflák. Na vše se musí ptát, všude musí být přesně... Jako vězeň své matky se cítí také Žofka. Ta od Ivy navíc dostává nevyžádanou radu, aby svou matku více chápala.

Kvůli šmírování svého táty si Šimon půjčuje druhý telefon 

Jestli si Hynek myslí, že je kdovíjak chytrý, když začal sledovat Šimonovu polohu přes telefon, tak se přepočítal. Ale klidně ho v tom nechme. Většina diváků se totiž v tomto přiklání na stranu Gábiny, která si myslí, že takovéto špehování je už přes čáru. Hlavu si s tím už nedělá ani Šimon. Svého otce nechce nijak stresovat, a tak nechá náhradní telefon hlásit, že se učí u kamaráda. To má totiž dovoleno. On ale mezitím půjde ven s Valerií. Ta jeho kousek jistě ocení. I ona totiž s rodiči pěkně mává. Respektive jim neříká to, co by je mohlo jakkoliv rozhodit. A když už tento fígl na rodiče pochválí i Michal, není tomu co vytknout!

Žofka nevypadá dobře

O tom, že mohou rodiče přivést své dítě do blázince, svědčí i příběh Žofky. Ta je taky pod dozorem své matky. Ta však na rozdíl od Hynka na sledování polohy nehraje. Svou dceru si najde pokaždé, když se jí zachce nebo má pocit, že s ní tráví málo času. Žofka je z toho však zoufalá a moc by si přála, aby mohla bydlet u svého táty. Její matka je nevyrovnaná a potřebuje pomoc odborníků. Čím dřív ji vyhledá, tím rychleji Žofka přestane se sebepoškozováním. Možná kdyby byla Anežka doma, odhalila by její zoufalou situaci rychleji než Michal. Zdá se, že ani Iva pro Žofku nemá až takové pochopení. Sice jí udělá kávu a hezky si s ní popovídá, ale potom jí doporučí, aby vzala svou matku na milost. Podle ní si má Žofka uvědomit, že ji máma miluje, akorát to neumí dát najevo. 

Zdroj článku:
  • Autorský text