Hvězda ZOO Míša Tomešová si ve zpěvu nevěří. Trému zahání v muzikálech

Hvězda ZOO Míša Tomešová si ve zpěvu nevěří. Trému zahání v muzikálech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza Kostková zpovídala začátkem února 2023 v pořadu Blízká setkání sympatickou herečku Michaelu Tomešovou, kterou můžete znát ze seriálů ZOO, Sestřičky Modrý kód, Ulice aj. Míša také zpívá v muzikálech, ačkoli si prý ve zpěvu příliš nevěří.

Ve hře Ráno poté leží v posteli a nemůže to vydržet

Tereza Kostková si dobře uvědomuje, jak je herecké povolání náročné, vlastně až rizikové, a tak jí to nedá nezeptat se Míši Tomešové v Blízkých setkáních, jestli už se např. během tance v muzikálu někdy vážně zranila.

„Většinou ohrožuji spíše kolegy než sebe, poněvadž jsem takzvaná atomová herečka,“ reaguje s úsměvem Míša. „Bořím kulisy a bořím i kolegy, ačkoli s tím už docela úspěšně bojuji pár let. Odmalinka mám problém s kotníky. Když jsem trochu oslabená, nevyspalá nebo mám před sebou nějakou premiéru, tak se mi zvrtnou, třeba jenom když blbě našlápnu.“

Ve většině divadelních představení, v nichž Michaela Tomešová účinkuje, se opravdu hodně hýbe, ale začala používat fixátor, který jí pomáhá předcházet nehodám. Je vlastně ráda, když se může pohybovat. Naopak špatně snáší, pokud jí to role znemožňuje.

„Momentálně zkoušíme hru Ráno poté a ta se celá odehrává v posteli. A já jsem strašně nesvá z toho, že tam třeba deset minut opravdu jenom sedím v posteli a nic nedělám.“ Má totiž diagnostikované ADHD, dokonce řekla režiséru Martinu Vokounovi, že to takhle nejde, že to potřebuje rozhýbat. Takže pro ni jako pro herečku je vážně hrozně těžké se na jevišti nehýbat.

Míša Tomešová na premiéře filmové pohádky Princ Mamánek
Míša Tomešová na premiéře filmové pohádky Princ Mamánek | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Muzikály jí pomáhají zbavit se strachu ze zpívání

V činohře Ráno poté se Míša Tomešová objeví po boku Vojtěcha Vodochodského, Lucie Zedníčkové či Zdeňka Rohlíčka. Hra bude mít premiéru v Divadle Palace 9. března 2023. V pětadevadesáti procentech však u Míši Tomešové převažují muzikály nad činohrami. Doteď si přitom ve zpěvu nevěří. Profiluje se jako herečka, má vystudované herectví.

Jelikož mě ve druhé třídě vyhodila moje učitelka zpěvu z hodin pro nedostatek talentu, mám vlastně celoživotní blok. A tak se živím muzikálem. Tam se zbavuji bloku, ale poslední dva roky už se mi to dost úspěšně daří. Potkávají mě role, které jsou přesně napsané na moji polohu hlasu a cítím se tam velmi komfortně, třeba v muzikálech Cabaret a Biograf láska.

Domovskou scénou Míši Tomešové je už 12 let Divadlo Kalich, kde začínala v muzikálu Robin Hood. Letošní sezónu odstartovali velmi úspěšným muzikálem Biograf láska s písněmi Hany Zagorové. Míša zde hraje jednu ze tří hlavních postav, cynickou a sarkastickou novinářku a lesbičku Alču. Na repertoáru má asi dvanáct písniček, nejvíce si oblíbila Co stalo se, stalo, Cestu ke štěstí a Spěchám. Existuje i záznam z představení na CD, které pokřtil Štefan Margita.

Že Míša zpívá pěkně, se mohli přesvědčit také diváci seriálu ZOO, kde herečka ztvárňuje roli ředitelčiny asistentky Adélky. Kdykoli bylo zapotřebí urychleně nahradit Lady X v podání Evy Burešové, zhostila se toho se ctí právě Míša Tomešová, než štafetu převzala Michaela Pecháčková.

Zdroje článku: