Zlatá labuť: Buď na něj hodný a měj ho rád, on za nic nemůže, pronesla Markéta po porodu

Zlatá labuť: Buď na něj hodný a měj ho rád, on za nic nemůže, pronesla Markéta po porodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr chystá útěk s Bárou. Na cestu má připravené diamanty. Při plánování je vyruší Markéta, ale Bára stihne zmizet a skončí u Macha v kanceláři. Ten o dění v obchodním domě ví možná víc, než by měl. Uklidní Báru, nabídne ji azyl a pokračuje ve své záchranné misi.

Válka už není jen slovem v tisku. Ne všichni jsou ale zaskočení. Irena se hlásí o moc. Otec se sice kroutí, ale dochází mu argumenty. Tuší, že v těžké době, která přichází, je jeho bezohledná a všehoschopná dcera možná právě to, co rodina pro přežití potřebuje. Irena si dává hodně záležet, aby neměl důvod jí její práva odpírat.

ochutnávka ze třetí série
ochutnávka ze třetí série | Zdroj: TV Nova

Záhoř pomáhá Petrovi plánovat útěk s Bárou. Ale sám má pochybnosti, že to ještě je možné. Němci jsou všude a hlídají vše. Nikomu se nedá věřit. Nakonec se přece jen domluví na hodině a místě. Pokud tam Petr s Bárou nebudou, další možnost nebude.

Bára konečně pochopila, že není vůbec důležité, že nic neudělala a domů už se vrátit nemůže. Posiluje jí však vědomí, že odejde s Petrem.

Eva si namlouvá, že jde Grubera vyhledat kvůli tomu, aby pomohl Báře. Nic neudělala. Nakonec si ale připustí, že nadvláda muže a jeho dominantní postavení v intimním jednání se jí hodně líbí a je to pro ni vzrušující. Sehraje svou roli a Gruber nic nenamítá. Cítí se jako lev. Netuší, že je v kleci.

ochutnávka ze třetí série
ochutnávka ze třetí série | Zdroj: TV Nova

Irena byla zase o krok před ním. Nemohla by mu odpustit jeho zradu, když se jí chtěl zbavit. Jeho hrátky s Evou tak „na stříbrném tácku“ dostala jeho žena a potom už je to snadné. Gruber dokraloval.

Na scéně je ještě Bouchner. Ten stále tlačí na Valerii a chce si ji podrobit. Ona je ochotná kvůli dceři udělat vše, a to už pochopil i Mach. Valerie se mu líbí a čeká jen na to, kdy bude ochotná přijmout jeho pomoc.

Sled událostí je rychlý. Irena tlačí na Jakuba, aby udělal, co má. Alena není slepá a tuší, že Jakub má problém. Zastaví ho chvilku před tím, než by zastřelil Bouchnera. Sebere mu zbraň. Neví, co s ní a dá ji Machovi. Ten se rozhodne k hrdinskému činu. U Bouchnera v kanceláři se postřelí, zmatenému řediteli dá do ruky zbraň. Je to ta zbraň, kterou byla zabitá Marta. A ředitelská kancelář je vyklizená.

Petr má domluvený sraz s Bárou a mají utéct, ale něco mu do toho přijde. Stane se otcem a zároveň je u toho, když jeho žena umírá. Radost, smutek a odpor k Markétě tak dostane v jednom balíčku. Že nad Bárou zvítězí jeho potomek, mu nikdo nemůže mít za zlé. Tíha zodpovědnosti ho dohnala. Souhlasí s návratem Ireny do rodinného byznysu, protože je mu jasné, že všechny její špatné vlastnosti bude rodina pro přežití potřebovat.

Bára čeká na svou lásku marně. Ale není sama, společnost jí dělá Záhoř. A asi neutíká s prázdnými kapsami. Petr jí dal pokyn, kam si má schovat diamanty.

Zdroje článku: