Zlatá labuť: Irena varuje otce a bratra před Gruberem, ale marně. Teprve krev v kanceláři je probere

Zlatá labuť: Irena varuje otce a bratra před Gruberem, ale marně. Teprve krev v kanceláři je probere
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Starý Kučera se cítí na pokraji sil. Stejně jako pro rodiče Markéty, i pro něj byl únos malého vnoučka extrémně stresující. Ještě se nevzpamatoval a už se na něj řítí další věci. Radost ze setkání s přítelem nakonec konči tragicky a Irena znovu otci i bratrovi dokazuje, že Grubera podceňují.

Kristýna se chystá ke studiu. Školy mají málo studentů, a tak má možnost jít na dodatečně vypsané přijímací zkoušky. Mladá prodavačka si není jistá, jestli studovat chce, ale Valerie je neoblomná. Vzdělání se jí bude hodit.

Kristýna
Kristýna | Zdroj: TV Nova

Lhotský to dceři a bývalé manželce neulehčuje

Kam čert nemůže, tam nastrčí Lhotského. Ten samozřejmě nechce o studiu dcery ani slyšet. Ženy podle něj mají rodit děti, starat se o kuchyň a chodit do kostela. A jak byl zvyklý, hned si běžel stěžovat k ředitelce. Tam ale zastání nenašel. Naopak to schytal, že si rodinné věci musí vyřešit s rodinou.

Kristýna tak o studium ztratila zájem, protože nechce, aby se v práci rodiče hádali a dělali jí ostudu. Valerie se rozhodla trochu Lhotského popíchnout a oznámila mu, že zakládá v obchodě vlastenecký spolek. Jeho protestům se vysmála. Němci to povolují, takže s tím nic nenadělá. Ona má pouze povinnost mu to dát na vědomí.

Zmatený Lhotský se dozvídá, že o členství má zájem i Kristýna, a protože je plnoletá, bránit jí nemůže. Opět hledá záchranu u ředitelky, ale ta mu jen poradí, aby nechal dceru studovat. Ona tak nebude mít čas na nic jiného. Zbývalo jen namotivovat Kristýnu, aby na zkoušky šla. I to Tony zvládla, když nechala prodavačku chvíli sedět za ředitelským stolem. Kristýna nakonec musela uznat, že je to hodně dobrý pocit.

Alena neví, jak Evě říct...

Alenka se snaží vzpamatovat z nedobrovolného dobrodružství s Gruberem. Zatím o tom mluvit nemůže. Babi hned věděla, co se jí stalo. Sama měla v mládí podobnou zkušenost. Jen Eva, nadšená z nové herecké příležitosti, nepochopila, co se Aleně stalo. Myslela si, že ji potrápila Gruberová. Alena zatím nenašla sílu jí říct pravdu. Zato pochopila, že je Eva do Grubera zamilovaná.

V práci se Alena zkusila zeptat Kristýny, jak se vypořádala s tím, že ji Bouchner zneužíval. Bohužel jejich debatu přerušila Valerie. Kristýně došlo, že se Aleně něco stalo, ale neměla čas s ní o tom mluvit. Jen jí řekla, že špatné zážitky časem potlačila těmi radostnějšími. Jenže to vypadá, že Alenino trápení ještě není u konce.

Tony už se v obchodě zabydlela a je jí všude plno. Lehce flirtuje s Petrem a také už ví, že Irena měla pletky s Alenou a že Bouchner zneužíval svého postavení.

Odboj a Gruber

Situace kolem elektráren je neradostná. Mach a Petr se schází s lidmi z odboje a následně se jeden z odbojářů objeví i v obchodě. Jak se ukáže, je to dávný přítel starého pána. Omluví se za únos, který byl akcí jednoho příliš horlivého člena odboje, a tlačí na Kučeru, aby stavbu elektráren zastavil.

Irena s otcem
Irena s otcem | Zdroj: TV Nova

Petr s otcem se dohodli, že stavbu pozastaví, aby neměli nálepku kolaborantů. Irena je vzteky bez sebe, protože jako jediná vytušila, že Gruber si to nenechá líbit. Její otec se bláhově domníval, že bude stačit geologický posudek, že je půda po deštích rozmáčená a musí počkat do jara, než vyschne.

Gruber ale připravil Kučerům nemilé překvapení, když jim v jejich kanceláři předvedl zmláceného odbojáře, se kterým jednali den předtím. Při odchodu Gruber rodinu informoval, že hodlá jednat už jen s Irenou, které sice nevěří, ale alespoň je zábavná.

Irena musí znovu na otce a bratra naléhat, aby si s Gruberem nezačínali, protože jejich přítele odbojáře už nikdo neuvidí a oni by tak mohli dopadnout příště.

Starý Kučera už cítí tíhu zodpovědnosti, kterou za firmu a za rodinu má, a chtěl by už otěže vedení předat Petrovi. Ten se dozvídá o tom, že Bára je živá a zdravá ve Francii a má v hlavě úplně jiné plány. Rudolf je na léčení a Irena je jen žena. Komu tedy má starý pán tu firmu vlastně předat?

Zdroje článku: