Žena v okně: Křehká Amy Adams s vínem v ruce se baví sledováním sousedů až jednoho dne spatří něco, co nikdo vidět neměl

Žena v okně: Křehká Amy Adams s vínem v ruce se baví sledováním sousedů až jednoho dne spatří něco, co nikdo vidět neměl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amy Adams bravurně ztvárnila komplikovanou hrdinku kriminálního thrilleru, jehož scénář se opírá o knižní bestseller „Žena v okně“ pod kterým je podepsaný talentovaný a oceňovaný A. J. Finn.

Dobrý „biják“ na Netflixu

Film, jehož premiéra se nekonala kvůli pandemii koronaviru, se do kin nepodívá. Studio Fox se rozhodlo projekt prodat, protože v kinech bude kvůli všem odloženým premiérám velký nával. A pro všechny fanoušky Netflixu je to dobrá zpráva. Film bude k vidění právě na této platformě. A na co se můžeme těšit?

Anna a její svět

Anna Foxová (Amy Adams) je dětská psycholožka, která má za sebou těžkou autonehodu a musí se každý den prát s agorafobií (strach z otevřených prostranství). Kvůli nezvladatelným problémům Annu opustil manžel i s dcerou. Ona si pod vlivem okolností vytvořila doma svůj vlastní svět, ze kterého jen málokdy vychází ven. Dny tráví popíjením vína, poradenstvím po internetu, sledováním starých filmů, pojídáním léků a špehováním sousedů.

A právě poslední činnost ji zamotá život víc, než je schopná zvládnout a pochopit.

Do protějšího domu se přistěhuje nová rodina a Anna se náhodně v domě potká s šestnáctiletým Ethanem. Opuštěná žena si chlapce oblíbí a donutí se kvůli němu opustit svůj byt. Na chodbě se ovšem zhroutí a při procitnutí se seznamuje s chlapcovou matkou Jane. Ženy si u vína a šachové partie rozumí a navážou přátelství.

Skutečnost nebo halucinace?

Následuje šok. Anna vidí při svém pravidelném sledování cizích bytů, jak Jane někdo zavraždí. Manžel a syn Jane vše popírají. Anna je ještě více zmatená, když se objeví Jane, živá a zdravá. Anně dochází, že musela vidět umírat jinou ženu. Samozřejmě má i vnitřní dilema, zda je ještě normální a reálně uvažující, nebo si uklidňující prášky v kombinaci s alkoholem začínají vybírat svou daň. Ani policie nevěří Anninu svědectví a žádný jiný svědek neexistuje. Zmatená psycholožka ovšem cítí, že právě Ethan je slabým článkem celé zapeklité situace a ona musí přijít na to, co vlastně viděla. A aby se dopátrala pravdy, musí přestat pít a poprat se se svým strachem z otevřeného prostoru.

Brilantně a pozvolna odhalující se fakta nechávají diváka napnutého a na pochybách až do posledního okamžiku. Kdo je pachatelem zločinu? Všichni z podezřelých mají temnou minulost a každý mohl mít motiv k vraždě, které věří jen Anna.