Kolik byste mu hádali? Václav Noid Bárta ze ZOO slaví dnes narozeniny

Kolik byste mu hádali? Václav Noid Bárta ze ZOO slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože jej v seriálu ZOO prakticky nevídáme, hraje v něm jednu z důležitých rolí, a to nejen přímo na obrazovkách. Václav Noid Bárta slaví 27. října narozeniny. Čeho se mu doposud podařilo dosáhnout a co jej v životě ještě čeká?

Václav Bárta se narodil 27. října 1980 do hudební rodiny. Jeho otec byl úspěšný textař a hudební režisér, jeho matka pak zpěvačka. Vaškova kariéra byla tedy již geneticky předurčena k tomu, aby se ubíral směrem k hudbě.

Postupně se tedy Václav Bárta učil hrát na zobcovou flétnu, klavír, klarinet, kytaru, basu i bicí. V 17 letech pak zahájil své působení v kapelách Dolores Clan a Noid Crew. V současné době vystupuje jako sólový interpret právě pod značkou Noid. 

Václav Noid Bárta je fešák / Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto.cz

Do povědomí veřejnosti se Václav Noid Bárta dostal také díky několika hvězdným romantickým vztahům. Mezi jeho nejslavnější partnerky, z níž se později stala i Vaškova manželka, patří jednoznačně zpěvačka a herečka Lucie Bílá. Po rozpadu manželství pak udržoval nějakou dobu vztah s modelkami Eliškou Bučkovou či Gábinou Dvořákovou.

V seriálu ZOO můžeme Václava Noida Bártu vídat prakticky v každém díle. Hraje totiž hudebníka doprovázejícího Lady X při jejích vystoupeních. Václav však nevystupuje pouze jako herec. Všechny písně v závěru jednotlivých dílů totiž sám připravuje.

Od tvůrců seriálu má navíc v tomto počínání volnou ruku a může pro vystoupení Lady X zaranžovat prakticky cokoliv a jakkoliv. V praxi to pak vypadá, že z pomalých písniček dělá kupříkladu rychlé songy a z klasických rockových písní pak naopak jemné balady.

Václav Noid Bárta si této možnosti dle jeho slov velmi váží a je rád, že má takovou důvěru v jeho dílo.  S hlavní protagonistkou Evou Burešovou pak Václav spolupracuje i mimo seriál. Diskutují spolu možné písničky, které se v seriálu objeví, nebo tvoří písně pro svou vlastní tvorbu. Eva s Vaškem jsou podle něj zkrátka naladění na stejnou notu a spolupráce jim velmi funguje.

V minulosti jsme již mohli slyšet střípky z jejich společné tvorby, např. píseň Noc, kde si oba hudebníci společně zazpívali. Dočkáme se tak další písničky i v dohledné době díky jejich vzájemnému porozumění a pokračující spolupráci? 

Václav Noid Bárta: my v redakci bychom mu hádali méně, než 42 let / Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto.cz

Přestože postava Václava Noida Bárty je v seriálu ZOO spíše podpůrnou a de facto ani neznáme jeho seriálové jméno, je možné, že se v budoucnu o jeho zákulisí dozvíme víc. Václav si totiž práci na seriálu velice užívá a bylo by škoda nevyužít jeho potenciál v rámci hraní. Možná se tak dočkáme rozvoje dějové linky v následující řadě seriálu již v tomto roce. 

Václavu Noidu Bártovi tak přejeme k nadcházejícím narozeninám vše nejlepší, spoustu hudebních i osobních úspěchů a davy spokojených fanynek i fanoušků!

Zdroje článku: