Koho z Ulice svedl alkohol na scestí?

Koho z Ulice svedl alkohol na scestí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Démon alkohol se nevyhnul ani postavám v Ulici. Pamatujete si, koho svedl na scestí? Úplně na začátku s ním bojoval Petr Boháč (herec Pavel Kříž), který se tímto způsobem snažil vyrovnat se životním zklamáním. Později alkoholu propadla Libuška Nekonečná (herečka Zuzana Vejvodová). Alkohol vstoupil i do života Evžena Šmída a Blanky Volákové. 

Z Petra Boháče se stala troska

Možná za to mohlo nevydařené manželství a neustálé hádky o nezletilou dceru. Z Petra Boháče, který jednu dobu okouzlil Báru Jordánovou a chodil i s Lenkou Drápalovou, se časem stala lidská troska. Když firma Království hraček zkrachovala, už byl Petr Boháč v problémech až po uši. Proto později vzal práci v třídičce odpadu, která jen umocňovala jeho osobní pád na dno. Šanci k nápravě už herec Pavel Kříž od scénáristů Ulice nedostal, naopak se v seriálu propil až na konec své dějové linky. 

Libuška Nekonečná byla ve stresu ze svého bývalého manžela 

Zdálo se, že je Libuška Nekonečná silnou ženou, kterou jen tak něco nezlomí. Opak byl pravdou. Když Libušce do života znovu vstoupil její bývalý manžel Eliáš, ztratila Libuška své sebevědomí a na chvíli i sama sebe. Aby nějak překonala období, kdy ji Eliáš fyzicky i psychicky týral, chytla se pití. To ji dovedlo až do ordinace Libora Seidla, se kterým později tvořila pár. 

Zuzana Vejvodová jako Libuška Nekonečná, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Ze skleničky alkoholu Evžena vytáhla jeho dcera Adriana 

Nejenže ho musela najít, Adriana později usilovala i o to, aby svého otce zbavila závislosti na alkoholu. Takhle si totiž shledání s otcem ani za mák nepředstavovala. Když se ale ukázalo, že je Evžen alkoholik, který ztratil smysl života, rozhodla se nevzdat. Časem dokázala Evžena dotlačit k léčbě. Ten o své dceři neměl ani tušení, a právě ona byla impulsem pro vystřízlivění. 

Blanka začala pít kvůli rozvodu a ztratila půdu pod nohama 

Životní problémy se na Blanku dlouhodobě nabalovaly a ona je začala řešit pitím. Těžko říct, kdy překročila pomyslnou nebezpečnou hranici. Každopádně už nebylo cesty zpět. Netrvalo dlouho a Blanka v tom pěkně lítala. Za ordinování pod vlivem alkoholu jí hrozil přísný trest. Nakonec se z pití musela dostat sama. Pomocnou ruku jí tehdy nenabídl ani Evžen. To kvůli tomu, že se kolem Blanky začal znovu motat Luděk a také kvůli tomu, že moc dobře věděl, že seknout s pitím musí člověk sám od sebe. 

Zdroj článku:
  • Autorský text