Ulice: Vanda zažívá nejkrásnější období svého života. Proč tedy nechce dát sbohem minulosti?

Ulice: Vanda zažívá nejkrásnější období svého života. Proč tedy nechce dát sbohem minulosti?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vanda snad nedá pokoj nikdy. I když je s Luďkem, i když si nyní žije svou pohádku, na křivdy, které jí způsobili Evžen s Blankou, nezapomíná. Ne že by tedy nějaké, kdy nastaly. Svou pravdu má i Radek Mastný a nehodlá se vzdát podezření, že se Šimonovi děje nějaké příkoří. Sledujte 4328. díl.

Mastnému vrtá hlavou, proč má Šimon růžovou koloběžku. Gábinino vysvětlení, že se jednalo o sázku, ho neuspokojuje. Šimonovi je ale tak zle, že mu nic nepoví, jde se připravit, aby mohl odejít s mámou k lékaři. Mastného podezření, že za celý Šimonův zdravotní stav může očkování proti HPV viru, do kterého ho podle něj Gábina natlačila, se nepotvrdí.

Šimon zůstává týden doma, a protože Michalovi neodpovídá na zprávy, rozhodne se Michal vydat za ní, aby zjistil, proč nechodí do školy. Myslí si totiž, že je to kvůli dvěma spolužákům, kteří ho mají v hledáčku lumpáren. Když už je u Šimona, chce něco udělat s jeho obarvenou koloběžkou. Vymyslí, že skočí za panem Kaštanem a ten mu poradí, co s ní. Jediné řešení je ji znovu natřít, a tak se u Šimona doma společně pouštějí do natírání. Není nad to, mít kamaráda.

Zdroj: TV Nova

Je na čase předat klíče, opustit garsonku a začít žít snový život po boku nejúžasnějšího muže na světě. Řeč je o Vandě, která se stěhuje ke svému milovanému Luďkovi. Konečně odejde z toho domu hrůzy, kde ji každý nenávidí, házejí jí klacky pod nohy, byt je podřadná špeluňka, za kterou chce na ní Evžen vytřískat jmění. Protože si s Luďkem polepší i finančně, neřeší ani myčku, kterou jí Luděk pořídil a nechává ji v bytě. To se však nelíbí Luďkovi a chce ji z bytu dostat dřív, než Vanda předá klíče. Ještě aby se díky ní zvedla cena nájmu a Evžen na tom mohl rýžovat. 

Při předání bytu Vanda znovu rýpe do Evžena a ten si to nechce nechat líbit. Obzvlášť chce chránit Blanku a s Vandou dojednat mír. Vanda se totiž na Blančin účet a Blance do očí vyjádřila, že si konečně urvala Evžena pro sebe a že je jistě spokojená. Vandě nějak pořád nedochází, že její řeči nikoho nezajímají a jsou nudné. Stále dokola řeší sebe a křivdy na ní spáchané. Evžen se proto snaží Vandě vysvětlit, že by bylo nejlepší zapomenout na to, co bylo, už kvůli celé rodině. Jenže to Vanda ne. Stojí si za svým a Blančina strana rodiny je falešná a zkažená až do morku kostí. 

Naštěstí ještě ten den čekají Blanku a Evžena příjemnější věci a ani Vanda, ani Luděk jim je nezkazí. Stačil Vandin ranní telefonát Evženovi, zrovna když donesl Blance snídani do postele. Adam slaví narozeniny a je domluvená sláva v hospodě. Pohodovou atmosféru však později zničí Kristýna. Ta nahlas vysloví myšlenky na to, že zvažuje, zda na školu, kterou si prosadila i přes nesouhlas rodičů, nastoupí. Blanka nevěří svým uším. Kristýna snad mluví jinou řečí, které její máma nerozumí. Jakoby s rozchodem s Denisem všechno, co si Kristýna vysnila a plánovala, pozbylo smyslu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text