Ve zdraví i v nemoci, v pohodě i nepohodě. Herman v Ulici jedním gestem dokáže, jak moc má vážně nemocnou Gábinu rád

Ve zdraví i v nemoci, v pohodě i nepohodě. Herman v Ulici jedním gestem dokáže, jak moc má vážně nemocnou Gábinu rád
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Začali mít k sobě blízko v ten nejnevhodnější čas. Stojí proti nim rodiče, teď už i Šimon a Gábinin zdravotní stav. Snad se jim šance na hezký vztah nerozplyne i po tom, co Gábina Jiřímu ve 4228. dílu řekne, jak moc je nemocná.

Dá se pochopit, že Gábina není ve své kůži. Ostatní to však nechápou. Jak by také mohli, když ještě nevědí, co vážného se děje. A tak jí jak Šimon, tak rodiče nakládají. Šimon ji právěm podezírá, že mu lže a není k němu upřímná, a Mastný s Pumrovou na ni nastoupí kvůli výchově jejich vnuka. Křičí na ni v salonu před Veronikou a Gábina už tolik stresu a křiku nesnese. Udělá se jí špatně, a tak jim musí povědět pravdu. A to i pro rodiče jako jsou Mastný s Pumrovou bude velká rána. S Pumrovou to otřese a dostane o Gábinu panický strach a Mastného mrazí při pomyšlení, co bude s jeho jedinou, a i přes všechny jejich spory, milovanou dcerou. 

Blance život skutečně nakládá. Když už se jakž takž dokázala vymanit ze závislosti na alkoholu a každý den s ní bojuje, znovu a znovu, začne jí starosti dělat Adam. Je roztěkaný, chvíli plný energie, chvíli téměř spící, rozklepaný. To je následek léku, který mu poskytl jeho otec, aby se mohl lépe soustředit na učení. Jenže Adam si začal léky dávkovat poněkud ve větší míře, než je zdrávo a teď už si bez pilulkové pomoci nedokáže ani zalít kafe. Blanka si jeho podivného chování přirozeně všimne a zajímá se o to, co se s ním děje. Adam s velkým sebezapřením mámě tvrdí, že si jen něco namlouvá, ale nejradši by po ní hrnek s kávou vymrštil, jak je ze zpovědi a nedostatku dopingu nervózní. A tím Blance starosti zdaleka neskončily. 

Blanka s Evženem se konečně potkají. Sice náhodou, ale i tak mezi sebou prohodí jen pár slov a Blanka si jde po svém. Evženovi to však už nestačí, a tak zaklepe na Blančiny dveře. Evžen se jí začne vyptávat, proč se mu vyhýbá a co se stalo mezi ní a Luďkem. Blanka mu dá naopak najevo, že už nechce nic rozpitvávat a že mu přeje hodně štěstí do života. A protože Evžen nechápe, proč s ním Blanka takhle mluví, znovu a uražený odchází pryč. A přitom stačilo, kdyby Blanka byla více než trochu sdílnější. Evžen by si to zasloužil a ona sama pro sebe jistě také. Jak dlouho bude mezi těmito dvěma milenci poletovat vzduchoprázdná bublina nevyřčených informací? Nejspíš ještě nějaký čas ano, protože Blanka nechce o Evženovi a Vandě nic slyšet.   

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • Autorský text