Šance na záchranu vztahů v Ulici: Luděk odhalí velké tajemství jeho rodiny

Šance na záchranu vztahů v Ulici: Luděk odhalí velké tajemství jeho rodiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Strach, že můžete přijít o vlastní děti, je ten největší, který si rodiče dokážou představit. Už ta představa je děsivá. A to je právě ten okamžik, který každého rodiče donutí se zamyslet sám nad sebou. Takový strach dožene i jinak pevného a nekompromisního Luďka Voláka v 4142. dílu.

Následující ráno po hádce mezi Adamem a Luďkem bude vládnout domácností podivné napětí. Ve vzduchu bude viset mnoho příkoří, urážek a nedořešených konfliktů, které se budou dále stupňovat. Tentokrát by to možná měli být Luděk s Blankou jako rodiče, kteří by měli ustoupit a nechat své dospělé děti žít jejich vlastním životem. A k tomu také dojde.

Kristýna nastaví Blance zrcadlo. Blanka se ještě snaží přemluvit svou dceru, aby přehodnotila své rozhodnutí a přihlásila se na vysokou školu. Kristýna jí ale vylíčí, jak prožívala své dětství ve společnosti dvou vystresovaných a uhoněných rodičů a argumentovala, že takový život nechce žít.

Luděk překoná sám sebe a rozhodne se promluvit si s Adamem jako muž s mužem. Adam je ze začátku ochoten poslouchat, což je pro něj po posledních výstupech se svým otcem celkem složité. Každá věta, kterou Luděk doposud vypustil z úst, bral Adam jako útok a pokus o další nesnesitelnou manipulaci. Luděk ale Adama zaskočí, když mu prozradí pravý důvod jeho tyranského chování. Adam bude rázem nejen ochoten naslouchat, dojde i na slova pochopení a poděkování, což bylo do tohoto okamžiku nepředstavitelné.

Kateřina se vrací z Itálie s jasnou hlavou. Odjížděla od Evžena s nejistotou a s pocity žárlivosti, které ji zžíraly. Příčí se jí, s jakým zájmem dokola obskakuje Blanku i celou její rodinu a ji staví na druhou kolej. Vyčte Evženovi, že raději tráví čas hádkami s Volákem, než aby ho věnoval jí. A to Kateřina nechce a nemůže snést. Po návratu si proto bude chtít s Evženem promluvit o jejich vztahu a jeho přetrvávajících citech k Blance. To je totiž to, co Kateřinu trápí ze všeho nejvíce. A protože má ráda ve věcech jasno, bude Kateřina jednat.

Zdroj:

  • autorský text