Ulice: Nesnesitelný diktátor znovu zaútočí na vlastní děti

Ulice: Nesnesitelný diktátor znovu zaútočí na vlastní děti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od okamžiku, kdy se narodí, je hýčkáte a opečováváte. Nedáte na ně dopustit ani v situacích, kdy se zrovna nechovají jako roztomilí andílci. Dostanou od vás vše, na co si jen vzpomenou. O to víc to zabolí, když se vám později postaví čelem na odpor. Přesně to se stane rodičům dětí v 4141. dílu.

Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti. To platí i v rodinách Lumíra Nykla a Luďka Voláka. Lumír ráno celý vytočený vběhne k Vendule do bistra a stěžuje si na nemožné chování Alexe. Hned po probuzení zjistí, že ho jeho syn se vstáváním předběhl a také pěkně doběhl. Jeho závislost na elektronice jde do extrému. Vilma to přičítá nedostatečnému zájmu z Lumírovi strany. Ten komentářem jeho matky není nadšený a naprosto s ním nesouhlasí, ale přece jen začne dělat všechno proto, aby synovi našel kroužek, který ho jednak bude bavit a druhak ho odpoutá od tabletu a mobilu. Zázraky si stále slibuje od toho jednoho.

Luděk se ostře opře do Adama, který bude hájit vlastní sestru. Kristýna se rozhodne jít proti otcově vůli a do očí mu oznámí něco, co ani Blanka nečekala. Zpráva zaskočí všechny. Nejvíce však znovu bude slyšet Luděk, který nikdy nečeká, nerozmýšlí se a útočí okamžitě. Když ale jeho názor Kristýnu nezajímá, začne urážet jejího přítele Denise. Označí ho později dokonce za narkomana. Společná večeře, při které se tak všichni měli možnost po čase sejít, končí fiaskem.

Co však neskončí, bude napjatá atmosféra mezi Luďkem a Adamem. Mezi oběma muži dojde ke smršti krutých slov, které už žádný z nich nebude schopen vzít nazpátek. Po takových hádkách se většinou otec i syn zaseknou na několik let, někdy napořád, a jsou schopni spolu nepromluvit už ani slovo. Dopadnou takovým způsobem i vztahy mezi Adamem a jeho otcem?

V některých případech ale naopak dokáží pořádně zazlobit rodiče. Zatímco Věrka se balí do lázní jako na Riviéru, Luboš už spřádá tajné akce. Ač je Luboš starý ignorant, nová a obsáhlá Věrčina garderoba mu nedá spát. Jen co za sebou však Věra zavře dveře, Luboš začne porušovat veškerá pravidla a Věrčina nařízení, a to dokonce plánovaně. Uspořádá pánskou jízdu, která bude stát za to.

Zdroj:

  • autorský text