Připomeňte si ty nejlepší zápletky z 1. série seriálu ZOO

Připomeňte si ty nejlepší zápletky z 1. série seriálu ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu ZOO není o dějové zvraty a zajímavé linky rozhodně nouze. Které zápletky ale patří k těm zdaleka nejlepším, díky kterým pořad udržuje své diváky v neustálém napětí ohledně toho, jak se vše rozuzlí?

Viky vs. Alex a Anička vs. Sid

Asi nejkomplexnější dějovou linku tvořily osudy ústřední ženské dvojice postav – Viktorie Janečkové ztvárněné Evou Burešovou a Anny Sidonie Novotné v podání Michaely Pecháčkové. Obě přitom mají spoustu společného. Sid se již od prvního dílu rozhodne vzepřít se rodinnému přání vyrazit na studie do Ameriky, a vytvoří si tak své druhé já v podobě Aničky Novotné, která nastoupí jako řadový zaměstnanec do ZOO.

Viky si Sid, která se mezitím stala její spolubydlící, nejdříve dobírá. Později však sama začne čas od času vystupovat jako své vlastní dvojče Alex, aby se vyhnula konfrontaci s realitou v podobě vytváření si náklonnosti k Petru Křížovi, v jehož rodině pracuje jako chůva jeho dětí.

Je tedy jasné, že obě ženy při přeskakování mezi jednotlivými postavami, které si pro své okolí vymyslely, narazily často na prekérní situace, které musely pohotově řešit. Tím dávaly vzniknout těm nejzajímavějším zápletkám, které v ZOO můžeme vidět.

Anna Sidonie v podáni Michaeli Pecháčkové, zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Snaha Lubora Brázdy sesadit ředitelku Roklovou

Poměrně výraznou a pro celý seriál důležitou osou jsou pokusy Lubora Brázdy zaujmout post ředitele zoo, který v současnosti zastává Marie Roklová. Lubor se s pomocí svých kumpánů Alberta Poláka či starosty města Bavora snažil na Roklovou vytahovat nejrůznější špínu či ji nalákat do investičních pastí v naději, že ji následně z funkce odvolají. Dosud se mu však dílo nepodařilo, jelikož Marie je silným protivníkem a nebojí se proti Luborovi vytáhnout podobně silný kalibr. Změní se na Brázdových snahách něco v budoucnu, a dočká se tak konečně své vysněné ředitelské židle?

Markéta se ve vztahu cítí ohrožena, zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Markétina cesta za udržením si Petra za každou cenu

Ze vztahových zápletek byla poměrně emočně pestrou záležitostí dění okolo Markéty, která ve většině první řady seriálu vystupuje hlavně jako přítelkyně a později i snoubenka Petra Kříže, ke kterému si postupem času najde lásku také Viky/Alex. Markéta se ve vztahu cítí ohrožena, a proto vymýšlí nejrůznější fígle, jak si Petrovu přízeň zachovat.

V důsledku toho se však často namotá do vlastních nastražených pastí, a ve finále tak z boje zpravidla odchází jako poražená. To jí však nebrání v přípravě dalších, neméně rafinovaných plánů, jak lásku mezi Petrem a Viky/Alex překazit. Bohužel se s postupem času ukazuje, že Markétiny snahy nemají oporu v nikom v jejím okolí, a v konečném důsledku je tak sama a opuštěná, což její zášť vůči ústřednímu páru ZOO pouze umocňuje.

Seriál ZOO ve své první řadě dokázal, že je schopen přinášet stále nová a nová překvapení a zvraty, díky čemuž jsou osudy hlavních i vedlejších postav neustále zajímavé a poutavé. Lze tedy očekávat, že se scenáristům podaří přinést nové zápletky i v druhé sérii, která je od září vysílána na obrazovkách TV Prima.

Zdroj článku:
  • Autorský text