Tomáš Maštalír jako lékař čelící životní zkoušce v novém českém seriálu Chlap

Tomáš Maštalír jako lékař čelící životní zkoušce v novém českém seriálu Chlap
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro tvář hlavního hrdiny v nové minisérii Chlap si tvůrci zvolili neokoukaného drsňáka narozeného v Trnavě před 44 lety. Maštalír vystudoval herectví na VŠMU v Bratislavě a největší popularitu si vysloužil několikaletým účinkováním v seriálu Ordinace v růžové zahradě ve slovenské verzi.

Právě tomuto seriálu vděčí za tři ceny OTO, jako nejpopulárnější herec. Jeho domovským divadlem je už roky Slovenské národní divadlo v Bratislavě.

Herec Maštalír, Zdroj: Pawel Gwužď / Nextfoto

A co si herec myslí o své postavě?

Tomáš Maštalír tak může nahlédnout do osudů doktora, kterému se po závažném poranění mozku úplně změnil svět. Herec sám přiznává, že má v životě pár věcí, na které by nejraději zapomněl, ale že pro něj nebylo vůbec jednoduché se vžit do postavy, které se v jednom okamžiku vymazalo z paměti dvanáct let života. O to těžší to jeho seriálová postava má, že to bylo hodně zásadních dvanáct let, ať už v soukromém životě, kde prožil tragickou událost a rozpad manželství, tak v pracovním prostředí, kde si vybudoval kariéru.

Herec věří, že diváky zaujme seriál i proto, že je velice dobře zpracovaný po odborné stránce a pracuje s celou řadou zajímavých diagnóz a také přístupů lékařů k pacientům od velmi odosobněného přístupu až po empatický. Každý si tak může porovnat, jaký přístup je vlastně ten nejsprávnější.

Maštalír také připomněl jiného slovenského herce, který si zahrál českého seriálového lékaře. Byl jím Ladislav Chudík v seriálu Nemocnice na kraji města. Ten se stal na dlouhé roky vzorem lékaře, jakého by všichni chtěli v nemocnici potkat. Maštalír se ale srovnání nebojí. Zároveň uvádí, že přestože jde o zdánlivě odlišné postavy, v podstatě oba lékaři hledali ve svém životě ten správný postoj k profesi a také k rodičovství.

Slovenský sympaťák si pochvaloval i herce se kterými natáčel. S Jiřím Dvořákem jsou přátelé, takže se na natáčení těšil, přestože v seriálu nebudou pánové naladěni na stejnou notu.

Není to poprvé, co pracuje s českými herci. Byl jednou z postav komediích Šťastný nový rok (2019), Šťastný nový rok: Dobro došli (2021). Objevil se i ve filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021), který patří v současnosti k nejoblíbenějším filmu na Netflixu. Je také jedním z herců v novém filmu Známí neznámí, na který si můžete zajít do kina.

 

Zdroj: 

  • presskit-chlap.pdf