Středeční Prostřeno s Michaelou: Atmosféru v Letňanech kazil jen gurmán Georgi. Nic mu nebylo po chuti

Středeční Prostřeno s Michaelou: Atmosféru v Letňanech kazil jen gurmán Georgi. Nic mu nebylo po chuti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Michaela (29) žije v Letňanech s přítelem, pracuje jako personalistka a natáčí vlastní podcast. Zatím neplánuje rodinný život, což nemohl pochopit Georgi, podle kterého už by měla dávno dělat děti. Její práci považuje za zbytečnou.

Michaela tvrdí, že stresuje lidi tím, že se jen výjimečně dokáže naštvat, a i když jsou všichni kolem ve stresu, tak na ni to nemá vliv. Vaří ráda a často pro hosty. S kamarádkami si udělaly své vlastní Prostřeno, ale nevyhrála.

Za nákup surovin na hostinu zaplatila asi 1700 Kč.

Jako předkrm dělala pokrm, který nazvala lilková pizza s chorizem. S pizzou to nemělo nic společného a šlo o zapečený lilek s protlakem z rajčat, chorizem, sýrem a kořením na pizzu. Georgie už tradičně začal kritizovat, jinak všem jídlo chutnalo.

Hráškový krém s kokosovým mlékem byl skoro studený a pro někoho málo slaný. Vedla se debata, kdo v něm cítí mléko a kdo ne. Gastro kritik polévku označil za kaši.

Během šmejdění si Michaela připravovala hlavní chod a podávala chřest s lososem, aby zabavila hosty, než bude kuře hotové. Ani hostitelka nebyla s chřestem moc spokojená, protože ho běžně nepřipravuje a špatně ho očistila, takže měl na povrchu tvrdá vlákna. Kombinace s lososem byla pro hosty nezvyklá. Jídlo chutnalo Janě a mladému Tomášovi, Jindřiška nadšená nebyla a Georgie jídlo rovnou označil za propadák.

úkol týdne- chřest, zdroj: FTV Prima

Jako hlavní chod se podávalo pečené kuře s ořechovo-švestkovou nádivkou, batátová kaše, která opět nebyla moc teplá. I přesto byl hlavní chod úspěšný a vybíravý pošťák si dokonce přidal maso.

Chutný byl i jablečný crumble do misky s vanilkovým přelivem.

Diváci u Michaely kritizovali z nějakého důvodu hlavně její práci, otevřené přiznání, že netouží zatím po dětech a zábavu, což byla jóga smíchu. Jen okrajově bylo zmíněno jídlo. Kritiku schytal hlavně předkrm, který neměl s pizzou nic společného a studená jídla.

To nebylo tak úplně od věci a pokud Michaela tvrdí, že ráda vaří pro přátele, měla by si umět načasovat jídlo tak, aby bylo teplé. Nakonec třeba přihřát polévku nebo kaši nemohl být velký problém.

Ovšem ve srovnání s úrovní stolování, co nabídl Georgie nebo Jana, byla rozhodně středa pohodovější a servis u stolu lepší. Od Jany a Tomáše si hostitelka vysloužila devítky a od Jindřišky a Georgia sedmičky. To dalo 32 bodů, což je stejně, jako si vyvařil bulharský kritik.

 

Zdroje článku: