Sexuální výchova: Jak to dělají zvířata a proč všichni nosí barevné oblečení?

Sexuální výchova: Jak to dělají zvířata a proč všichni nosí barevné oblečení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Videa s pářícími se zvířaty, úsporné oblečky v choulostivých scénách, zvláštní retro móda a les z Harryho Pottera. Tady je pár zajímavostí z natáčení Sex Education, o kterých jste určitě neměli ani tušení.

Hodila scénář do koše

Gillian Anderson, která ztvárnila roli Otisovy matky a sexuální poradkyně, na seriál nejdřív zanevřela. Přečetla si pár řádků scénáře, který pak hodila do koše. Až poté ji její manžel přesvědčil, aby tomu dala ještě šanci a přečetla si ho celý. Anderson nakonec změnila názor, scénář jí přišel vcelku vtipný a na roli nakonec kývla.

Jak to dělají sloni a slimáci

Na začátku natáčení se herci příliš neznali, a tak bylo natáčení takové nějaké nervózní. Tvůrci jim pak zařídili workshop se Itou O’Brien, která zde pomáhala při režii intimních scén. Na workshopu všichni společně sledovali videa pářících se zvířat, například lvů, koček, ale také například slimáků. Společně se zajímavým a vtipným komentářem tak O’Brien prolomila ledy mezi hereckými kolegy a natáčení pak bylo mnohem jednodušší.

Vše se konzultovalo 

Romantický komediální seriál ze středoškolského prostředí má mít především edukativní charakter. Proto režie nemohla dopustit, aby došlo k nějaké misinterpretaci, a tak byl každý scénář zasílán sexuologovi k přezkoumání, zdali je tam všechno v pořádku.

Nikdo se nemusel bát nahoty

Ačkoliv je v seriálu intimních scén opravdu hodně, nikdo z herců se nemusel bát ukázat své tělo, jelikož nikdy nebyl nikdo úplně nahý. Herci na sobě měli tělové spodní prádlo, které zakrylo určitá místa, přesto ale vypadly scény realisticky.

Pocta osmdesátkám

Postavy se zde nebojí nosit kousky výrazných barev a retro střihů. Tímto chtěli tvůrci vzdát hold klasickým filmům o dospívání, což se skutečně povedlo.

Anglie s prvky Ameriky

Ačkoliv je děj zasazen do Velké Británie, aby působil seriál více multikulturním dojmem, objevuje se zde mnoho věcí, které bychom čekali spíše na amerických středních školách. Hraje se zde americký fotbal, studenti dostávají stipendia na americké školy apod.

Ten les je mi povědomý

Hodně scén se v seriálu odehrává také v lese, který už několik let slouží jako vhodný exteriér pro natáčení. Ve stejném lese se natáčel například Harry Potter, Star Wars nebo Král Artuš.

Zdroje článku: