Vítězové cen Emmy 2020. Kdo si letos odnesl toto ocenění

Vítězové cen Emmy 2020. Kdo si letos odnesl toto ocenění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letošní ročník předávání cen Emmy proběhl tak trochu netradičně, a to kvůli pandemii koronaviru. Jak protagonisté, tak tvůrci filmů a seriálů museli zůstat doma – předávání proběhlo na dálku. Celou show moderoval Jimmy Kimmel, který i v této nelehké době nezapomněl na humorné vtípky. Sošky pak byly doručeny lidmi ve speciálních oblecích vítězům. A kdo mezi ně patřil?

Dramatické seriály

Dominujícím seriálem se stal seriál Boj o moc, který si odnesl hned několik cen. Konkrétně za nejlepší režii a scénář, a pak také cenu získal za „nejlepšího herce v hlavní roli“ herec Jeremy Strong. Ovšem v ženské kategorii nad všemi zabodovala herečka a zpěvačka Zendaya za svou roli v seriálu Euforie.

Komediální seriály

Vítězem této kategorie se stal seriál Schitt's Creek. Cenu za hlavní role si odnesla herečka Catherine O´Hara a herec Eugene Levy. Stejně dopadly i vedlejší role, v ženském podání to byla herečka Annie Murphy a v tom mužském Daniel Levy. Seriál ale bodoval i v kategorii nejlepší scénář a nejlepší režie.

Nejlepší televizní film

Tato kategorie už je o něco pestřejší. Film Bad Education se stal celkovým vítězem z filmů. Herečka Regina King byla oceněna jako vítězka za hlavní roli ve filmu Watchmen a herec Mark Ruffalo za hlavní roli ve filmu Bludné kruhy.

Vedlejší role obsadila herečka Uzo Aduba filmem Mrs. America a herec Yahya Abdul-Mateen II za film Watchmen. Ocenění za nejlepší scénář získal film Watchmen a nejlepší režie padla na film Neortodoxní.

Nejlepší talkshow

Cenu Emmy za rok 2020 získala také vítězná talk show Johna Olivera LAST WEEK TONIGHT, dále pak The Daily Show With Trevor Noah nebo taky Full Frontal With Samantha Bee.

A my samozřejmě všem vítězům gratulujeme!